Aktuális

Szeretettel hívjuk és várjuk a paptestvéreket, szerzetes testvéreket és a szeminaristákat a 2020-as NEK első felkészítő rekollekciójára határon innen és túlról.

Útjára indult az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első előkészületi éve. Június 5-én nyilvánosságra hozták a kongresszus logópályázatának eredményét és megtudtuk, hogy a nyertes logó alkotója a 78 éves Lampert János grafikusművész. El is határoztam, hogy felkeresem Jánost csepeli otthonában.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága pályázatot írt ki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszára. A NEK lelkipásztori előkészítésének egyik eleme a kongresszus himnuszának megkomponálása. Bízunk benne, hogy olyan himnusz születik, amely nemcsak a kongresszuson hangzik el, hanem utána sokáig felhangzik majd...

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Teológiai Bizottsága létrehozott egy dokumentumot, ami tartalmában a találkozó fő témáját fejti ki és segíti a lelki előkészületet. Ezt az írást közöljük.

Az idei Csíksomlyói búcsún imádkozták először az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus imádságát. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a búcsún résztvevő több százezer zarándoknak arról beszélt, hogy Úrnapjától (június 18.) minden magyar egyházmegyében a szentmisék után imádkozni fog a hívő közösség az Eucharisztikus...

Harmadszor gyűltek össze a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldöttei, hogy képzési napon vegyenek részt. A tanúságtételekkel, gondolatébresztő előadásokkal, zenéléssel megtöltött délelőtti órák után a háromszáz küldött csatlakozott a Karizmák Ünnepéhez és a délutáni program keretében Erdő Péter bíborostól átvette...

Íme, a logó

2017.06.06

Ahogyan azt már korábban ígértük, most következzen a Kongresszus logójának leírása is: A logóban az ostya és a kehely szimbolizálja az Oltáriszentséget. Az ostyában látható kereszt az Eucharisztia áldozat-jellegére és a Golgotára utal. A kereszt piros színe továbbá Jézus irántunk való szeretetét, értünk vállalt kereszthalálát is kifejezi.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve írt ki a NEK Titkárság országos logópályázatot 2017. április 25-én. A felhívásra több, mint 140 pályamű érkezett, melyek között nagyon sok és szép alkotás született kitartó munkával.

Magyarország a Katolikus Egyház legnagyobb világrendezvényére készül. A 2020 szeptemberére meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő folyamatának első évét értékelve Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára reményét fejezte ki, hogy a négy éven át tartó készület elősegíti a magyar Egyház megújulását.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus - Budapest (International Eucharistic Congress) logójának megtervezésére.