Sajtóvisszhang

Útjára indult az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első előkészületi éve. Június 5-én nyilvánosságra hozták a kongresszus logópályázatának eredményét és megtudtuk, hogy a nyertes logó alkotója a 78 éves Lampert János grafikusművész. El is határoztam, hogy felkeresem Jánost csepeli otthonában.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága pályázatot írt ki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszára. A NEK lelkipásztori előkészítésének egyik eleme a kongresszus himnuszának megkomponálása. Bízunk benne, hogy olyan himnusz születik, amely nemcsak a kongresszuson hangzik el, hanem utána sokáig felhangzik majd...

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Teológiai Bizottsága létrehozott egy dokumentumot, ami tartalmában a találkozó fő témáját fejti ki és segíti a lelki előkészületet. Ezt az írást közöljük.

Az idei Csíksomlyói búcsún imádkozták először az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus imádságát. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a búcsún résztvevő több százezer zarándoknak arról beszélt, hogy Úrnapjától (június 18.) minden magyar egyházmegyében a szentmisék után imádkozni fog a hívő közösség az Eucharisztikus...

Harmadszor gyűltek össze a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldöttei, hogy képzési napon vegyenek részt. A tanúságtételekkel, gondolatébresztő előadásokkal, zenéléssel megtöltött délelőtti órák után a háromszáz küldött csatlakozott a Karizmák Ünnepéhez és a délutáni program keretében Erdő Péter bíborostól átvette...

Íme, a logó

2017.06.06

Ahogyan azt már korábban ígértük, most következzen a Kongresszus logójának leírása is: A logóban az ostya és a kehely szimbolizálja az Oltáriszentséget. Az ostyában látható kereszt az Eucharisztia áldozat-jellegére és a Golgotára utal. A kereszt piros színe továbbá Jézus irántunk való szeretetét, értünk vállalt kereszthalálát is kifejezi.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve írt ki a NEK Titkárság országos logópályázatot 2017. április 25-én. A felhívásra több, mint 140 pályamű érkezett, melyek között nagyon sok és szép alkotás született kitartó munkával.

Magyarország a Katolikus Egyház legnagyobb világrendezvényére készül. A 2020 szeptemberére meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő folyamatának első évét értékelve Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára reményét fejezte ki, hogy a négy éven át tartó készület elősegíti a magyar Egyház megújulását.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus - Budapest (International Eucharistic Congress) logójának megtervezésére.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 1-jén és 2-án megtartotta tavaszi rendes ülését. Az ülés után, március 3-án Mohos Gábor, a testület titkára tartott sajtótájékoztatót.

- Bíboros úr, Ferenc pápa vasárnapi videoüzenetében bejelentette, hogy a következő eucharisztikus kongresszust 2020-ban Magyarországon tartják. Mit jelent ez a döntés a magyar katolikus egyház számára? Ez az elismerés a magyar egyház eucharisztikus hitének is köszönhető? - Én nem tudom, hogy milyen gondolatok vezették a Szentatyát a választásban....

Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár január 31-én úgy fogalmazott, a budapesti Eucharisztikus Világkongresszuson "az lesz a feladatunk, hogy minél több embert fogadjunk minél több országból és minél nagyobb szeretettel, és megmutassuk Európának, hogy ez óriási nagy dolog".