A missziós kereszt eseményei
 

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje május 24-én pénteken Pápára érkezik és 27-ig (vasárnapig) marad a pápai Nagytemplomban. A hívek ezidő alatt az alábbi programokon vehetnek részt. (A kép kattintásra nagyobb lesz!)

Országjáró körútja során május 17-24-ig Ajkán tartózkodik a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. Az érdeklődőket az alábbi események várják ez alatt az egy hét alatt a Jézus Szíve templomban:

17.00 - Fatimai imaóra
18.00 - Ünnepi szentmise keretében a missziós kereszt fogadása
Főcelebráns: Vitéz Ajtós József László prépost, kerületi esperes. Koncelebrálanak a Palotai esperesi kerület papjai. A szentmisén a Szent Imre templom kórusa mellett közreműködnek a "Zirci Fúvósok", Karácson Zoltán vezényletével.

Veszprémben Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét Boldog Gizella, a főegyházmegye társvédőszentjének ünnepén, 2018. május 7-én. Az ünnepi szentmise keretében a helyi plébánosok a veszprémi protestáns lelkészekkel köszöntötték a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét.

Megérkezett Várpalotára a missziós kereszt, ami a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként március elején indult útnak a Kárpát-medencében, hogy bejárja a katolikus egyházmegyéket. A három métert is meghaladó tölgyfa keresztet május 3-án kora délután fogadták a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban, ahol aztán...

Április 29-én vasárnap kora délután érkezett meg Tapolcáról a balatonfüredi plébániatemplomba az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országjáró missziós keresztje.
Az este 18 órai köszöntő szentmise főcelebránsa és szónoka Barsi Balázs ferences atya volt.
Április 30-án hétfőn 18 órakor plébániai keresztutat jártak a hívek Dasek Viktor plébános...

Országjáró körútja során április 25-29-ig Tapolcán tartózkodik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. Ezekben a napokban a következő kiemelt programok segítik hitünk elmélyülését:

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró körútja során Keszthelyre érkezett április 18-án. A kereszt április 25-ig marad a Balaton-parti városban, ezt követően Tapolcára viszik.

Az ünnepélyes fogadás után szombaton az esti szentmisét Reisz Pál ferences atya, a sümegi rendház házfőnöke mutatta be és beszélt a Szent Keresztről, mint megváltásunk eszközéről.

Négy nyíregyházi görögkatolikus közösség fogadta a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét március 14. és 19. között. Elsőként az örökösföldi, majd a jósavárosi, a kertvárosi közösség, végül a Szent Miklós-székesegyház látta vendégül.