A missziós kereszt eseményei
 

A megyés püspök az Eucharisztikus Kongresszus keresztjének szentjeiről is szólt, de beszélt olyan szentéletű magyarokról, mint amilyen Placid atya volt. "Ezek a szentek mind áldozatot tudtak hozni a népért, az országért. A keresztény embernek máig élő, eleven, a Lélek szavát követő példájukból kell tanulnia, a saját élethelyzetére aktualizálva azt....

Szeptember 22-én szombaton érkezett a csepeli Belvárosi Kisboldogasszony templomba a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje. Délután ünnepi szentmise keretében fogadták a hívek, majd este a Jó pásztor című előadással folytatódott a kereszt "programja". A Jó pásztor musical Boldog Brenner János vértanú életét dolgozza fel. A...

Hosszú évekre visszatekintő hagyomány Magyarországon, hogy a Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepe körüli napokban a Tábori Püspökség zarándoklatra hívja a katonákat és hozzátartozóikat. Idén szeptember 22-én tartották az eseményt, melynek a máriaremetei kegytemplom adott otthont. Az eseményről Bókay László (Magyar Kurír) összefoglalóját közöljük.

Szeptember 15-én Bodajkra érkezik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a Missziós kereszt. A népszerű zarándokhely az alábbi programmal várja az érdeklődőket:

Mária mennybevétele ünnepén, Mátraverebély-Szentkút főbúcsúján nagy sokaság fogadta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztjét. Augusztus 12-én Szabó József tartott elmélkedést a hit és szentségek kapcsolatáról, majd Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a búcsúsoknak.

Augusztus 11-12-én, illetve Mária mennybevétele augusztus 15-i kötelező ünnepén tartják a Nagyboldogasszony-főbúcsút a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Augusztus 12-én Erdő Péter bíboros, prímás mutat be szentmisét a 2020-as eucharisztikus kongresszus Missziós keresztjének jelenlétében.

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje a Szabadkai Bazilika és a Szabadka-Kertvárosi Plébánia vendége volt június 30-án és július 1-én.