Aktuális


Mi az eucharisztikus kongresszusok célja? Miért jött létre ez az esemény és hogyan változott közel másfél évszázad alatt? Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teológiai bizottsága elnökének írását adjuk közre.

Az egész Földet átölelő szentségimádásra hívtak Úrnapja ünnepének előestéjén, június 2-án, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. A szentségimádási lánchoz 6 kontinens 45 országának 900 helyszínén becslések alapján több tízezer ember csatlakozott.

Arra hívunk Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon! Jelentkezzetek a Corpus Domini weboldalon!

Jézus az Eucharisztia alapításakor felemeli a kenyeret és azt mondja: VEGYÉTEK, EZ AZ ÉN TESTEM! Meghív bennünket, hogy Ővele, és általa egymással is...

Június 8-10 között MÉCS Napok az Eucharisztiáról című lelkigyakorlatos programot tart a MÉCS Családközösség. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

"Szentmise: forrás, ahol az élet fakad" címmel május 26-án rendezik meg az idei Eucharisztikus Élet Napot. Az Eucharisztikus Élet Mozgalom meghívóját közöljük:

Prága adott otthont az Európai Magyar Papi Konferenciának április 23-26. között, melyen tizennyolcan vettek részt, köztük Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök.

Kántortovábbképző napokat tartottak Mátraverebély-Szentkúton április 19-től 21-ig a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, a Gödöllői Premontrei Perjelség és a Magyar Egyházzenei Társaság szervezésében.

A Szent Pio-kápolnában 2018.04.08-án az Isteni irgalmasság vasárnapján kezdődött meg az Oltáriszentség folyamatos imádása. A kápolna a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániához tartozik. Az alábbiakban Medgyesi Zsuzsa szervező és Szederkényi Károly atya beszámolóját közöljük:

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve öt regionális találkozót szerveznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Az első összejövetelt április 12-én, csütörtökön Nagyszalontán tartották.
A nagyszalontai plébániatemplomban találkoztak a Mezőbikácsról, Tenkéről, Bélből, Bélfenyérről, Belényesről, Magyarcsékéről,...

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpre. A tábor időpontja: 2018. július 23-29.

Április 5-6-án Budapesten tartották a Kárpát-medence magyar nyelvű katolikus egyetemi lelkészei immár 24., évente megrendezett összejövetelüket. Az idei találkozó célja a közeledő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való előkészület volt. A fő előadó Fábry Kornél volt, a kongresszus előkészítő bizottságának főtitkára. A 25 egyetemi...

Ferenc pápa 2017. november 8-án kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, akit meghatalmazott nyolc dekrétum közzétételére, melyekben két vértanúság, valamint hat Isten szolgája hősies erényeinek elismerése szerepelt.

ÁPRILIS-MÁJUS - húsvéti idő, a szentáldozás önmagam odaajándékozásának és Krisztus testének elfogadásának misztériumát érinti; a vasárnap megszentelése, a feltámadás ünnepelése

2018. március 5-én a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Gimnázium könyvtárában műveltségi vetélkedő zajlott a Liska József Katolikus Középiskola, a házigazda intézmény, valamint a Terplán Zénó Ferences Szakképző Iskola és Gimnázium tanulói részvételével. Szabó Jánosné könyvtárostanár beszámolóját közöljük:

A magyar mellett immár angol nyelven is elérhető az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírlevele. A havonta megjelenő hírlevél a kongresszushoz kapcsolódó újdonságokról, a szervezés és az előkészületek állásáról számol be. A hírlevelet mindenkiNEK ajánlják, aki angol nyelven kíván tájékozódni a NEK helyzetéről. A feliratkozás IDE KATTINTVA...

Március 20-án éjfélig lehetett eljuttatni a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságához a zenei pályázatokat, melyeket tavaly júliusban írtak ki hat kategóriában. A pályázat eredményéről várhatóan május 2-től az iec2020.hu oldalon lehet tájékozódni. Ez az időpont kitolódhat, mivel a beérkezett pályaművek száma meghaladja...

Az Eucharisztiáról szólt a március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

Egyeztető, ötletelő találkozóra hívta a magyarországi egyházi közösségek, lelkiségi mozgalmak vezetőit a NEK Titkárság. Az együttlétre március 13-án, a Katolikus Pedagógiai Intézet nagytermében került sor, ahol ötven nagy közösség és mozgalom képviseltette magát. A téma a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület volt. Hogyan...

2018. március 17-én az Eucharisztiát állítja középpontba a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola. A konferencia 10:00-től 16:00 óráig tart a Piarista köz 1. szám alatt.

Időpont: 2018. március 18. vasárnap Helyszín: Krisztus Teste és Vére-templom (3812 Homrogd, Rákóczi u.)

Szimpóziumot tartottak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus reprezentatív monstranciájára kiírt pályázatról a NEK Titkárság központjában február 28-án. A pályázat iránt érdeklődő művészeket és laikusokat Fábry Kornél főtitkár köszöntötte és röviden ismertette a 2020-as budapesti eucharisztikus világkongresszus előkészületeinek alakulását....