Aktuális


Készülünk a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Ehhez kapcsolódva Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 24.) ismét szentségimádást hirdetünk. Célunk, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon és meghaladjuk a 2017-es szentségimádási lánc létszámát.

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta a Gellért-hegyi kereszt új díszkivilágítását, melynek átadása az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez kapcsolódik.

Javában zajlik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus második előkészületi éve. Mottónk: "Az Eucharisztia az Egyház életének forrása". Honlapunkon elérhető az a kötet, mely a felkészülést segíti.

Sokat hallunk a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról és annak előkészületeiről, amit még nehezen tudunk elképzelni, hiszen két év múlva lesz kézzel fogható valóság számunkra. Azzal kapcsolatban is sok információnk van, hogy 1938-ban milyen volt Budapesten ünnepelni az akkori kongresszuson. De vajon el tudjuk-e képzelni, hogy a XXI....

Valódi örömünnepben volt része annak a több mint kétezer fiatalnak, akik eljöttek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága meghívására a MOM Sportközpontban tartott "Forráspont - Egy nap Jézussal" rendezvényre szeptember 15-én. A rendezvényről készült videó és képgaléria már elérhető honlapunkon.

Hosszú évekre visszatekintő hagyomány Magyarországon, hogy a Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepe (szeptember 24.) körüli napokban a Tábori Püspökség zarándoklatra hívja a katonákat és hozzátartozóikat. Idén szeptember 22-én tartották az eseményt, melynek a máriaremetei kegytemplom adott otthont. Az eseményről Bókay László (Magyar Kurír) írt...

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága "Forráspont - Egy nap Jézussal" címmel ifjúsági eucharisztikus napra hívta a fiatalokat szeptember 15-re, a budapesti MOM Sportközpontba. A rendezvényre több mint 2000-en jöttek el szerte az országból és a határokon túlról. A résztvevők találkozhattak Fábry Kornéllal,...

Szeptember 15-től egészen október 28-ig a Székesfehérvári Egyházmegye "vendége" lesz a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a Missziós kereszt. Másfél hónap alatt Bodajktól Dunaújvárosig és Makkosmáriától Tatabányáig utazik és lesz látható Ozsvári Csaba ötvösművész munkája.

Az utolsó helyek várnak gazdára a szeptember 15-i ForrásPontra! Még lehet regisztrálni az eseményre, melynek a budapesti MOM Sportközpont ad otthont. A rendezvény vendége lesz Hodász András atya, Gersei Csenge és Vecsei H. Miklós is.

Az Ars Sacra Fesztivál (szeptember 15-23.) célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet eszközeivel segíteni Európát, hogy visszataláljon gyökereihez, a zsidó-keresztény értékekhez. Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, templomai, kulturális központjai, számos galéria és...

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve öt regionális találkozót szerveznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. A harmadik összejövetelre augusztus 30-án Érmihályfalván került sor. Az ünnepi szentmisét Böcskei László megyéspüspök mutatta be.

Böjte Csaba testvér az eucharisztikus élet és a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nagy támogatója. Alapítványa idén jubileumot ünnepel, s ennek kapcsán a Budapest Sportarénába hív minkenkit szeptember 13-ra! Újra Jobb Velünk a Világ!
Az idén 25 éve Erdélyben alapított Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb Velünk a Világ!...

Átlényegülés - Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel nyílik kiállítás a Pesti Vigadó épületében augusztus 27-én. A kiállítás a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítő rendezvényeinek sorába illeszkedik és a katolikus hit központi elemét, az Oltáriszentséget mutatja be. A hit e belső tartalmába több...

Húsz magyar szent ereklyéje jelenlétében ünnepelték a szentistváni országfelajánlást augusztus 14-én Székesfehérváron. A város fogadalmi szentmiséjére érkezett a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje. Az ünnepélyes fogadás után a hívek imaórával, katekézisekkel, a kongresszusról való tájékoztatókkal mélyítették el a...

Mária mennybevétele ünnepén, Mátraverebély-Szentkút főbúcsúján nagy sokaság fogadta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztjét. Augusztus 12-én Szabó József tartott elmélkedést a hit és szentségek kapcsolatáról, majd Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a búcsúsoknak.

Augusztus 11-12-én, illetve Mária mennybevétele augusztus 15-i kötelező ünnepén tartják a Nagyboldogasszony-főbúcsút a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Augusztus 12-én Erdő Péter bíboros, prímás mutat be szentmisét a 2020-as eucharisztikus kongresszus Missziós keresztjének jelenlétében.

Július 29-én véget ért a NEK Titkárság által szervezett katolikus zenei tábor (KAZETTA) Révfülöpön. A kísérleti jelleggel szervezett tábor célja az volt, hogy a magyar katolikus könnyűzene művelőit összegyűjtve lehetőséget biztosítson és motivációt adjon számukra a szakmai fejlődésre. Hiszen templomainkban egyre több helyen vannak olyan gitáros...

A 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat pénteki napjának (július 13.) vendége volt Fábry Kornél, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára.

Évekkel ezelőtt országos szentségimádási "hálózat" indult. Azok a városok vagy közösségek, akik ebbe bekapcsolódnak, négyhetente egy alkalommal végeznek szentségimádást, négyhetente egy alkalommal "kerül rájuk a sor", amikor reggeltől másnap reggelig, tehát 24 órán át tart imádságos szolgálatuk. Magyar nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért...

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről és a második felkészülési évről beszélgetett a Bonum tv Délelőtt című műsorában Jákfalvy Kata Fábry Kornél főtitkárral. A beszélgetés az alábbi linkre kattintva megtekinthető: