Aktuális


Mária mennybevétele ünnepén, Mátraverebély-Szentkút főbúcsúján nagy sokaság fogadta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét. Augusztus 12-én Szabó József tartott elmélkedést a hit és szentségek kapcsolatáról, majd Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a búcsúsoknak.

Augusztus 11-12-én, illetve Mária mennybevétele augusztus 15-i kötelező ünnepén tartják a Nagyboldogasszony-főbúcsút a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Augusztus 12-én Erdő Péter bíboros, prímás mutat be szentmisét a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós keresztjének jelenlétében.

Július 29-én véget ért a NEK Titkárság által szervezett katolikus zenei tábor (KAZETTA) Révfülöpön. A kísérleti jelleggel szervezett tábor célja az volt, hogy a magyar katolikus könnyűzene művelőit összegyűjtve lehetőséget biztosítson és motivációt adjon számukra a szakmai fejlődésre. Hiszen templomainkban egyre több helyen vannak olyan gitáros...

A 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat pénteki napjának (július 13.) vendége volt Fábry Kornél, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára.

Évekkel ezelőtt országos szentségimádási "hálózat" indult. Azok a városok vagy közösségek, akik ebbe bekapcsolódnak, négyhetente egy alkalommal végeznek szentségimádást, négyhetente egy alkalommal "kerül rájuk a sor", amikor reggeltől másnap reggelig, tehát 24 órán át tart imádságos szolgálatuk. Magyar nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért...

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről és a második felkészülési évről beszélgetett a Bonum tv Délelőtt című műsorában Jákfalvy Kata Fábry Kornél főtitkárral. A beszélgetés az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

Nagyjából 800 nap van hátra a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig. Ebből az alkalomból a Magyar Kurír főszerkesztője, Kuzmányi István készített interjút az előkészületeket irányító Fábry Kornéllal. Az interjú Sajtóvisszhang menüpontunk alatt olvasható.

Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása, a missziós kereszt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, közel három méter magas, bronz borításokkal díszített. A keresztet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi...

"A hála mint a fenntarthatósági fordulat alapja" címmel rendeztek teremtésvédelmi konferenciát június 16-án a Párbeszéd Házában. A rendezvényen többek közt Erdő Péter bíboros, prímás is felszólalt. A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom és a Párbeszéd Háza által közösen szervezett konferencián az előadók a hála központi szerepét hangsúlyozták az ember és a...

Mi az eucharisztikus kongresszusok célja? Miért jött létre ez az esemény és hogyan változott közel másfél évszázad alatt? Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teológiai bizottsága elnökének írását adjuk közre.

Az egész Földet átölelő szentségimádásra hívtak Úrnapja ünnepének előestéjén, június 2-án, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. A szentségimádási lánchoz 6 kontinens 45 országának 900 helyszínén becslések alapján több tízezer ember csatlakozott.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdhétfőn, május 21-én tartotta meg a máriaremetei kegytemplom kertjében hagyományos majálisát. Az ünnepen Erdő Péter bíboros, prímás tartott katekézist, melyet most megtekinthetnek videón, illetve tovább görgetve teljes terjedelmében olvashatnak:

Arra hívunk Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon! Jelentkezzetek a Corpus Domini weboldalon!

Jézus az Eucharisztia alapításakor felemeli a kenyeret és azt mondja: VEGYÉTEK, EZ AZ ÉN TESTEM! Meghív bennünket, hogy Ővele, és általa egymással is...

Június 8-10 között MÉCS Napok az Eucharisztiáról című lelkigyakorlatos programot tart a MÉCS Családközösség. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

"Szentmise: forrás, ahol az élet fakad" címmel május 26-án rendezik meg az idei Eucharisztikus Élet Napot. Az Eucharisztikus Élet Mozgalom meghívóját közöljük:

Prága adott otthont az Európai Magyar Papi Konferenciának április 23-26. között, melyen tizennyolcan vettek részt, köztük Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök.

Kántortovábbképző napokat tartottak Mátraverebély-Szentkúton április 19-től 21-ig a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, a Gödöllői Premontrei Perjelség és a Magyar Egyházzenei Társaság szervezésében.

A Szent Pio-kápolnában 2018.04.08-án az Isteni irgalmasság vasárnapján kezdődött meg az Oltáriszentség folyamatos imádása. A kápolna a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániához tartozik. Az alábbiakban Medgyesi Zsuzsa szervező és Szederkényi Károly atya beszámolóját közöljük:

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve öt regionális találkozót szerveznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Az első összejövetelt április 12-én, csütörtökön Nagyszalontán tartották.
A nagyszalontai plébániatemplomban találkoztak a Mezőbikácsról, Tenkéről, Bélből, Bélfenyérről, Belényesről, Magyarcsékéről,...

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpre. A tábor időpontja: 2018. július 23-29.