Gyakran ismételt kérdések

Együtt - Őáltala, Ővele, Őbenne - 2020 helyszínen együtt az Úrral! 
Úrnapja ünnepének
előesti szentségimádása

1. Hogyan tudnak regisztrálni a szentségimádásra azok,
akiknek nincs e-mail címük?

Nem jelent problémát az e-mail cím hiánya, hiszen most helyszínek és nem konkrét személyek jelentkezését várjuk. Csak annak a személynek kell megadnia az e-mail címét, aki a helyszínt regisztrálja.


2. Lehetséges-e papír alapú helyszínregisztráció?

Nem.


3. Hogyan lehet egy már korábban rögzített
szentségimádási helyszín adatait módosítani?

Két lehetséges út van a változtatásra. Az egyik, hogy a szentségimádás szervezője a személyesen neki kiküldött információs e-mailre válaszlevelet küld. Ekkor hozzájut ahhoz a felülethez, ahol el tudja végezni a szükséges módosításokat. A másik lehetőség, hogy a módosítani kívánt adatokat a szervező pontosan megírja az admin@iec2020.hu e-mail címre és a rendszergazda elvégzi a javítást.


4. Folyamatosan azt a hibaüzenetet kapom, hogy
"A beírt cím térképen való megjelenítése nem sikerült."
Mit tegyek?

Ez azt jelenti, hogy a Google Térkép nem tudja megjeleníteni az adott helyszínt. Újra kell próbálkozni, amíg nem sikerül a megjelenítés. Itt több hiba előfordulhat. Figyelnünk kell arra például, hogy mindig tegyünk pontot az utca/út/tér száma mögé. A házszám után is mindig tegyünk pontot! Ha összetett a házszám (pl. 7-11.), akkor csak az egyik házszámot írjuk be a mezőbe! Problémát jelenthet a nem magyarországi helyszínek regisztrációja is, hiszen előfordul, hogy a Google ilyenkor nem engedelmeskedik a magyarul beírt parancsoknak. Ha sokadik alkalommal sem sikerült a helyszín regisztrálása, kérjük, írjon levelet az admin@iec2020.hu e-mail címre.

Minden egyéb felmerülő kérdését írja meg az admin@iec2020.hu címre!


1. Mi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus?

Világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére. Katolikus keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé.

2. Mikor lesz és hol?

Budapesten, 2020. szeptember 13-20. között.

3. Mi a NEK célja?

  • Krisztus ünneplése az Oltáriszentségben
  • Tanúságtétel a világ felé Isten végtelen szeretetéről, aki emberré lett, és köztünk maradt valóságosan az Élet Kenyerében.
  • Célja még hitünk e szent titkának megismertetése és megszerettetése, az eucharisztikus élet előmozdítása a hívek körében, hogy élő Krisztus-kapcsolatban élve, hiteles, tanúságtevő keresztényként legyenek jelen a világban Isten dicsőségére és a lelkek üdvösségére.

4. Milyen főbb események várhatók?

  • Nyitó szentmise elsőáldozással
  • Délelőttönként plenáris ülés imával, tanúságtételekkel, katekézisekkel.
  • Eucharisztikus gyertyás körmenet
  • Fiatalok estje
  • Zárómise
  • Ezeken kívül városszerte mindenki számára nyitott kulturális és egyéb programok.

5. Ki vehet részt a NEK-en?

Mindenki, aki regisztrál, részt vehet a délelőtti kongresszusi programokon, de a délutáni és esti alkalmak szabadon látogathatók.

6. Mit tehetek a NEK-ért?

Minden imát köszönettel veszünk. Ha javaslatod, ötleted van, azt kérjük, az Ötletládába dobd be. A konkrét segítségfelajánlást pedig kérjük a címünkre megírni: titkarsag@iec2020.hu

7. Hogyan készülhetünk közösségileg erre az eseményre?

2017 pünkösdjétől hároméves lelkipásztori programot készítettünk, melynek első évére Pünkösd hétfőn adunk ki egy ötletfüzetet, mely jól használható mind a plébániákon, mind a közösségekben, családcsoportokban, ifjúsági közösségekben és más területeken. Ez hamarosan elérhető lesz a honlapunkon is.

8. Akik nem budapestiek, ők hogyan tudnak
bekapcsolódni a felkészülésbe?

Minden egyházmegyében van egy atya, aki az összekötő szerepet vállalta. Minden helyi kezdeményezést vele kell egyeztetni, közösen szervezni. Kérésre szívesen megküldjük az adott egyházmegye felelősének elérhetőségét.

9. Hogyan értesülhetek az előkészületek fejleményeiről?

A Kongresszus előkészületeivel kapcsolatban honlapunk hírfolyamában illetve hírlevelünkre feliratkozva lehet tájékozódni.