Etienne Vető

a Chemin Neuf közösség tagja, teológia professzor, a Zsidó-Keresztény Kapcsolatok Központjának tanácsadója
Kapcsolódó programok

Etienne Vető atya a Chemin Neuf Közösség tagja, a Gregoriana Pápai Egyetem professzora, illetve ugyanezen egyetem Bea Kardinális nevét viselő központjának vezetője, a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa keretei között működő Zsidó-Keresztény Kapcsolatokért felelős bizottságának a tanácsadója. Etienne Vető 1987-ben lett tagja a Chemin Neuf Közösségnek és 1997-ben szentelték pappá.

A Chemin Neuf közösség 1973-ban Franciaországban született ökumenikusan nyitott katolikus közösség, amely a világon 30 országban, köztük harminc éve Magyarországon is jelen van. Legfőbb, hivatása az egységért a világ újra evangelizációjáért való munkálkodás. Tagjai között szerzetesek, papok és családosok is vannak. A Chemin Neuf Közösség a szentignáci lelkiségből és karizmatikus megújulásból táplálkozik, számos missziójával kapcsolódik az Egyház szolgálatába.

Tovább az Előadókra

Kapcsolodó programok

Előadók

 • Profile picture

  Prof. Kocsis Imre
  City
  Magyarország

  Subtitle
  a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar Újszövetségi Szentírástudományi Tanszékének tanszékvezető professzora, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Teológiai Bizottságának a tagja
  Tovább