Az Önkéntes Program Iroda köszönete

2021. október 24.
Kedves ÖNKÉNTESEINK! Ti voltatok a legfontosabbak. Büszkeségünk felmérhetetlen.

Dacolva a halasztás évével, a pandémia okozta zárásokkal készültünk. Azt ígértük, hogy közösséget szervezünk, hogy lehetőséget adunk, hogy kibillentünk Benneteket komfortzónátokból és hogy egy életre szóló, megismételhetetlen élményekben lesz részetek.

Reméljük sikerült…. szeretettel gondolunk Rátok!

Emlékeztek, hogy a halasztás évében is tartottuk veletek a kapcsolatot, küldtük nektek a kongresszus és programunk híreit?

Önkéntes hírnököket kértünk fel, hogy üzeneteikkel segítsék toborzásunkat és kiemelkedő önkéntes hozzájárulásotoknak vigyék hírét a nagyvilágban?

hirnokok

Pio atyát, mint a katolikus kamaszok és az önkéntesek védőszentjét hívtuk, hogy vigyázza közös vállalásainkat és utunkat?

Két online tájékoztatót tartottunk nektek, ahol előbb a NEK vezetőinek általános tájékoztatóját hallgathattuk meg és Miklósa Erika önkéntes hírnökünk, operaénekesnő is nektek énekelt? Míg a második találkozón a különböző program helyszínek részletes bemutatása is megtörtént? Sőt, a képzési anyagokat visszanézhettétek és tanulmányozhattátok tananyagmegosztó felületünkön?

Amikor eljött a várva várt nap felvehettétek önkéntes formaruha csomagotokat, benne a gyönyörű önkéntes pólótokkal, amin mindennek szimbolikus jelentése volt?

De nézzük számokban!

A Kongresszuson Önkéntes Program Irodánk:

  • a nagy rendezvényhelyszíneket is beleértve 22 rendezvényre delegált önkéntest
  • közel 80 önkéntes koordinátorunk 85 területet felügyelt, ahol segítette az önkénteseket
  • 2500 önkéntesünket több, mint 300 csoportba osztottuk be
  • összesen 88. 416 ledolgozott önkéntes órát igazoltunk
  • önkéntesenként több mint 200 tájékoztató levelet írtunk és küldtünk ki, és
  • 38 cikket írtunk a NEK önkéntesség aloldalára
  • közel 7000 egyedi e-mailben érkezett kérdésre válaszoltunk

Ezek a hihetetlen, számokban is kifejezhető eredmények nem jöhettek volna létre Nélkületek, Önkéntesek nélkül! Köszönjük Nektek, akik a tűző napon több óra után is mosolyogva segítettétek a zarándokokat, Nektek, akik éjszaka széket pakoltatok a Hősök terén vagy a Hungexpon, Nektek, a rendezvény láthatatlan motorjainak, akik végig a zarándok szálláshelyeken segítettek, az info-pontosoknak és külön köszönjük a már augusztusban segítőknek a logisztikai és a formaruha központokban. Köszönjük minden önkéntesnek, hiszen mindenki fontos eleme volt ennek a nagy gépezetnek!

Azt is köszönjük Nektek, hogy nagy türelemmel, megértéssel és elköteleződéssel voltatok jelen a kongresszuson, és megértéssel nyugtáztátok hibáikat is.

Büszkén mondhatjuk, hogy egy igazi összetartó közösség jött létre Belőletek, az önkéntesekből. Eme összetartás nagyban hozzájárult a rendezvény és az Önkéntes Program sikeréhez.

Lelkes, örömtől sugárzó szemetekből és mosolygós arcotokból és a több száz köszönő levélből ítélve, munkánk sikeres volt. Szívből reméljük, hogy Ti is jól éreztétek magatokat és éltre szóló, szép emlékekkel távoztatok utolsó műszakjaitok után.

Mi az NEK2020 Önkéntes Program Iroda tagjai, Dr. Perényi Szilvia, Kalencsik Mariann, Horváth Rita, Dörner Réka, Fodor Zsófia, Kiss Bence, Lajtos Levente, megtisztelve éreztük magunkat, hogy szolgálhattunk Benneteket, hogy részesei lehettünk a kongresszusnak. Hálásak vagyunk Nektek és végtelen örömmel tölt el Bennünket, hogy megismerhettünk Benneteket!

Végezetül személyes üzeneteinkkel búcsúzunk el Tőletek!

„Csodálatos emberekkel találkoztam. Megható volt látni a közösségek hitét, odaadását, kitartását; hogyan lép túl rajtunk embereken a közösség ereje, lelkesedése” Dr. Perényi Szilvia

Perényi Szilvi Kalencsik Mariann

„Hálás vagyok, hogy részese lehettem a kongresszus csodájának. Megható volt az önkéntesek határtalan önzetlensége és odaadása, amely végig kísérte az egész rendezvényt, erőt adott Nekünk is.” Kalencsik Mariann

Horváth Rita

„Az önkéntesekkel való együttműködés és az önkéntes szolgálat megtapasztalása megerősített abban, hogy az Önkéntesség egy szívvel lüktető végtelen isteni szeretet.” Horváth Rita

önkéntesek záró cikk

„Eddigi legmeghatározóbb közösségi élményem volt a NEK2020, rendkívüli hálám mindazoknak, akik a létrejöttét önkéntességükkel támogatták.” Dörner Réka

onkéntesek

„Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi önzetlen és odaadó emberből álló közösséget alkothatunk és azt, hogy ennek a részese lehettem, hatalmas ajándék.” Fodor Zsófia

kiss bence

„Nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg a NEK ideje alatt. Az irodában, a koordinátorok között, valamint az önkéntes köreiben is a családias légkör alakult ki, ezért csak úgy repült az idő.” Kiss Bence

Lajtos Levente

„Az önkéntesek példaértékű hozzáállása és odaadó munkája minden akadályon átlendített bennünket.” Lajtos Levente

Találkozunk még – tudjátok: Mindenki lehet Önkéntes!