A belső megújulás lehetősége

2020. június 29.
Barbai Kornélia a szemlélődő tekintetről és az eucharisztia jelentőségéről osztotta meg gondolatait.

Tizedikként Barbai Kornélia - Nelli kistestvér - , a Jézus Kistestvérei Női Szerzetes Közösség tagja beszélt arról, hogy mit jelent az eucharisztia az életében. Úgy fogalmazott: “A következő Ige jut rögtön az eszembe: »A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért.” Hozzátette: “Jézusnak ebbe az imájába kapcsolódom bele az életfelajánlásom által. A gyermek bizalmával vagyok előtte és kérem, hogy akarata bennem és minden teremtményében beteljesüljön. Nemcsak az embereket, de az egész teremtett világot is Isten elé viszem és kérem Őt, hogy alakítson ki bennem egy szemlélődő tekintetet, mely az Ő szemével enged látni”.

Az interjúban Barbai Kornélia felidézte nagyapja emlékét is is, aki Veszprém megyéből, Külsővatról jutott el az 1938-as budapesti Kongresszus nagyszerű ünnepségsorozatára és egy életre szóló élményként mesélt az unokáknak azokról a napokról. Nelli kistestvér szerint a jövő évi katolikus világesemény az Egyház és az emberek számára is a nagy belső megújulás lehetőségét jelentheti.

A szerzetes közösségben már készülnek a 2021-es eseményre, számos külföldi zarándokot fogadnak majd, a Kongresszus sikeréért pedig egész éjszakán át tartó szentségimádást ajánlanak fel.

A teljes beszélgetést ITT olvashatjátok.

Fotó és forrás: szerzetesek.hu