Corpus Domini - 45 ország csatlakozott a szentségimádáshoz!

2018. június 03.

Az egész Földet átölelő szentségimádásra hívtak Úrnapja ünnepének előestéjén, június 2-án, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. A szentségimádási lánchoz 6 kontinens 45 országának 900 helyszínén becslések alapján több tízezer ember csatlakozott.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői arra biztattak, hogy a világ különböző országaiban, különböző helyszíneken, de egy napon, együtt imádkozzunk azért, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.

2017-ben, Krisztus Király ünnepén 18 országban, 840 helyszínen több mint harmincezren imádkoztak együtt. Most ezt sikerült meghaladni. 45 ország 900 helyszíne kapcsolódott be Chilétől Ausztráliáig és Kanadától Tajvanig. Afrika a jelentkezés utolsó napjaiban különösen aktív volt, nyolc országban csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A 2020-as esemény felé haladva a cél továbbra is a 2020 helyszín lesz a későbbi szentségimádási láncok alkalmával. A szervezők nagy örömüket fejezték ki, hogy egyre bővül a résztvevők száma és egyre többen tudnak találkozni az Oltáriszentségben jelenlévő Jézussal.


A későbbi szentségimádási láncok, alkalmak időpontjai:
2018. november 24., szombat, 17 óra
2019. június 22. szombat, 17 óra
2019. november 23. szombat, 17 óra
2020. június 13. szombat, 17 óra

A visszajelzések alapján a legtöbben csendes szentségimádáson vettek részt, de voltak, akik elmélkedésekkel, olvasmányokkal készültek az eseményre. Zenés-énekes alkalmat tartott Budapesten az Imperfectum együttes, Veresegyházon az Eucharist együttes.
Erdő Péter bíboros, prímás a Budapest-Rákosligeti Magyarok Nagyasszonya-templomban kapcsolódott be a világméretű szentségimádásba.

A szervezők a novemberi alkalomhoz hasonlóan nyitva hagyták a regisztrációs lehetőséget, így továbbra is folyamatosan növekszik a résztvevő helyszínek száma.

NEK Titkárság