Karl Wallner: Magyarországra figyel a keresztény világ

2019. február 23.
A Pápai Missziós Művek ausztriai igazgatója szerint Magyarországnak nagy szerepe lehet abban, hogy Európa visszatérjen keresztény gyökereihez

Karl Wallner, a Pápai Missziós Művek ausztriai igazgatója a Magyar Televíziónak adott exkluzív interjújában üdvözölte, hogy Magyarország rendezi 2020-ban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Reményét fejezte ki, hogy az egyhetes rendezvény nagy figyelmet kelt majd szerte Európában. Ezt azért nevezte kiemelten fontosnak, mert amíg Afrikában, Ázsiában, Óceániában és Dél-Amerikában növekszik az Egyház, addig Európában drámai mértékben csökken a keresztények száma. A hívők elbizonytalanodtak és elmagányosodtak, továbbá egyre kevesebb fiatal van a keresztény hit kötelékében.

Az osztrák ciszterci professzor meggyőződése, hogy Magyarország nagy lehetőséget kap 2020-ban, hiszen a világ keresztényei Budapesten találkozhatnak egymással és az Oltáriszentségben Jézussal. Európa visszatalálhat keresztény gyökereihez, a hithez, az Evangéliumhoz és Krisztushoz, azokhoz az értékekhez, amik kétezer éven át olyan erőssé tettek bennünket. Amennyiben ez sikerül, az öreg kontinens újra növekedésnek indul.

Karl Wallner úgy vélekedett továbbá, hogy egy belső hanyatlás tapasztalható világunkban és Európa elvesztette helyes ítélőképességét. Napjainkban már az Egyházat is áthatja egy jobb- vagy baloldali politikai ideológia, és ennek következtében egyre jobban elszakad a valóságtól. Ezt már megtapasztalták azok az országok, amik a kommunista diktatúra elszenvedői voltak, a média ugyanis gyakran fiktív híreket akart velük elhitetni.

NEK Titkárság