Kukkants be a NEK kulisszái mögé!

2021. június 25.
Rögzítettük a Christus vincit-et és az eucharisztikus gyertyás körmenet orgonás népénekeit a Zugligeti Szent Család templomban.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok egyik kiemelkedő eseménye a zárónap előtti körmenet. Szeptember 11-én 17 órakor a Kossuth téren Erdő Péter bíboros celebrál szentmisét. A ministránsok vezetésével ezután szentségi gyertyás körmenet indul a Hősök teréig. Útközben elmélkedéseket hallhatunk és különböző műfajú magyar, latin és más idegen nyelvű énekekbe kapcsolódhatunk majd be.

A körmenet zenei alapját a népénekeket és az orgonakíséreteket Sapszon Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karnagy és Vargha Viktor, az Árpád-házi Szent Margit templom kántor-orgonistájának, valamint a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Vegyeskarának közreműködésével rögzítettük. Köszönet Bodor György plébánosnak, aki az előkészülethez rendelkezésre bocsátotta a Zugligeti Szent Család templomot.
Ez a körmenet tanúságtétel lesz, az értünk életét adó Jézus Krisztusba vetett hitünkről, aki Úr s király a Föld felett, és aki mindenkit magához akar vonzani – most rajtad, rajtunk keresztül is. Számítunk a részvételedre!

Fotó és videó: Bors Kata