A Remény napja, a remény hangja

2020. szeptember 17.
Az Eucharisztia szeretettel teli áldozat, amelyben együtt vagyunk Krisztusban, Krisztus által és Krisztussal - hangzik el a Brazíliából küldött üzenetben.

A Remény napján hallhatjuk Brazíliából egy világi személy, Moysés Azevedo, a Shalom Katolikus Közösség alapítójának bátorító üzenetét. Erdő Pétert több mint egy évtizedes ismeretség fűzi a lelkiségi mozgalom szülőatyjához. A magyar főpásztor felidézi egy korábbi beszélgetésüket, amelyben Moysés Azevedo elmesélte neki, hogy az Eucharisztikus Kongresszus különösen fontos szerepet tölt be az életében. A hivatását a brazíliai nemzeti eucharisztikus kongresszus során kapta, amikor őt választották ki, hogy az ifjúság nevében köszöntse II. János Pál pápát és adjon át neki egy általa kitalált ajándékot. Azevedo szegény ember lévén a saját életét ajánlotta fel a Szentatyának. Azóta az egész élete arról szól, hogyan hozzon közelebb másokat Krisztushoz a zene, a művészetek, a tánc eszközeivel. A Shalom Katolikus Közösség hazánkban is jelen van.

Moysés Azevedo üzenetében arról beszél, hogy nem Isten küldte a vírust és tudjuk, hogy Ő velünk van, jelen van szeretettel és részvéttel eltelve az emberiség fájdalma és szenvedése közepette. A Shalom Katolikus Közösség alapítója kihangsúlyozza: Nem vagyunk egyedül. Az Eucharisztia jelenlét. “Jézus ígérte meg nekünk, hogy életünk minden napján velünk lesz. Megadja nekünk a kegyelmet és az erőt, hogy a kereszt és a feltámadás erejével győzedelmeskedjünk.” Az Eucharisztia szeretettel teli áldozat, amelyben együtt vagyunk Krisztusban, Krisztus által és Krisztussal. Az Eucharisztia szentáldozás, szolgálat és remény is. Azevedo hozzáteszi: “Isten mindazon szenvedésből, amelyen az emberiség keresztülmegy egy sokkal nagyobb jót kovácsol. Csordultig vagyunk reménnyel és bizalommal.” A közösségalapító reményét fejezi ki, hogy 2021-ben Budapesten együtt ünnepeljük majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Fotó/Forrás: NEK