Tovább szól a Kazetta!

2019. április 06.
Másodszor rendezik meg a Kazetta - Katolikus Zenei Tábort a NEK Titkárság támogatásával

Miről is szól a Kazetta? Nézd meg az első táborról készült videónkat IDE KATTINTVA!

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Magyar Katolikus Egyház életében nagyobb hangsúlyt kap a szentmise, annak megértése, az abba való aktív bekapcsolódás. Ennek egyik legfontosabb eleme a zene, melynek szépsége, gazdagsága Istenhez emeli a lelkeket. A tábor célja, hogy a magyar katolikus könnyűzene művelőinek lehetőséget és motivációt adjon a szakmai fejlődésre.

Templomainkban, közösségeinkben egyre több helyen szolgálnak gitáros csoportok, melyek tagjai szívesen és ügyesen látják el feladatukat. A NEK Titkárság és a velük kapcsolatban álló szervezők nekik szeretnének segíteni mind a zenei továbbképzésben, mind pedig liturgikus ismereteik bővítésében, hogy az általuk nyújtott szolgálat megfeleljen a liturgikus zene alapelveinek és a liturgikus előírásoknak is. Így lesz minden szentmise egyetemes, mindenki által jól követhető, és a színvonalas, minőségi zenei szolgálat által is lélekemelő. Szívesen részt vennél táborunkban?

Jelentkezz!

Időpont, helyszín: 2019. július 24-31. Balatonboglár.

A jelentkezés a mai naptól lehetséges az alábbi űrlapon: Jelentkezés a táborba

A jelentkezési határidő: május 31. További információk folyamatosan!

A programban:

- Egyéni hangszeres (gitár, basszusgitár, zongora, ütőhangszerek, dallamhangszerek) és énekórák szaktanárokkal

- Zenekari gyakorlat: együtt zenélés fejlesztése, szintén tanár vezetésével

(A résztvevőket zenekarokba osztjuk. A táborba együtt érkező zenekarok kérhetik, hogy a zenekari gyakorlatra együtt legyenek beosztva.)

- Kurzus: Liturgia és liturgikus zene

- Kurzus: A könnyűzene elmélete

- Egyéb kurzusok és beszélgetések

- Táborzáró koncert

Az egyenlő elosztás érdekében a jelentkezés után egy visszaigazolást küldünk, hogy tudjuk-e fogadni a jelentkezőt. Ezt követően küldjük meg a tábordíj utalásához szükséges adatokat, a jelentkezés a beérkezett tábordíjjal válik véglegessé.

További információk:

www.facebook.com/kazettatabor

kazettatabor@gmail.com