A Vörösmarty Színház is csatlakozik a Keresztény Évad bemutatóihoz

2019. április 22.
Színpadra kerül többek között Az aranyműves boltja is Karol Wojtylától

Új szezonjával a Magyar Állami Operaház felvezet egy, a világ számára oly fontos eseményt: a 2020-ban Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Ennek monumentális előhangjaként Keresztény Évadot hirdetnek, amihez három darab megvalósításával csatlakoznak a Vörösmarty Színház rendezői.

A Magyar Állami Operaház felújításának idején az Erkel Színházban és a frissen nyílt Eiffel Műhelyházban a bibliai történetekhez szoroson kötődő, de a keresztényi eszméket és értékeket közvetettebb módon feldolgozó, vagy éppen azokkal vitázó alkotások is színpadra kerülnek.

Az Operaház a Keresztény Évad bemutatóival az operairodalom több mint négyszáz évét szemlézi Monteverditől egészen a kortárs művekig.

Karol Wojtyla (Szent II. János Pál pápa) Az aranyműves boltja című verses párbeszédét a Vörösmarty Színházzal együtt mutatja be az Operaház Szikora János rendezésében az Eiffel Műhelyházban. A teátrum vezetője szintén itt rendezi meg a 2014-es bemutatót követően újra Richard Strausstól az Árnyék nélküli asszonyt.

Horváth Csaba, a Vörösmarty Színház fizikai színház tagozatvezetője pedig Bach basszushangra írt Krisztus-kantátáiból Keresztkantáták címmel rendez monodramatikus színpadi változatot.