Misszió Afrikában

2. nap - szeptember 6., hétfő
Időpont
-
Hozzáadás Google naptárhoz
Helyszín

Szent István-bazilika

1051 Budapest, Szent István tér 1. Magyarország

Nyelvek
Angol
Magyar
Regisztráció
Ajánlott
Kategória

Az elmúlt években a magyar orvosmisszióknak köszönhetően mély kapcsolat szövődött Magyarország katolikus közössége és a nigériai Onitsha hívei között. Most személyesen is találkozhatunk Valerian Okekével, a nigériai Onitsha érsek, metropolitájával, aki Eucharisztia, az erőnk címmel tart előadást.

Az est háziasszonya az Afréka Alapítvány megálmodója, dr. Fodor Réka „Afréka” missziós orvos. Találkozhatunk Dr. Izunna Okonkwo atyával, az onitshai Borromeo Szent Károly kórház igazgatójával is. Ő Eucharisztia és világéhség címmel osztja meg gondolatait.

Az est folyamán előadást tart az onitshai érsekség alkancellárja, Basil Ekwunife: Az Eucharisztia mint a humanitárius segítségnyújtás forrása címmel.

A nigériai orvosmisszió szülőatyja, dr. Csókay András idegsebész Orvosmissziók Jézus-imával címmel mondja el élményeit, tapasztalatait a nigériai szerepvállalásáról.
Az este folyamán hallhatjuk Sena Dagadu ghánai származású énekesnőt, aki a kongresszus egyik hírnöke is.

A rendezvény ingyenes. Ha szeretnéd támogatni az Afréka Alapítvány következő misszióját, azt megteheted úgy, hogy a kongresszus hetében a Szent István-bazilika előtti térre szervezett Szent István Könyvhéten megvásárolod a nigériai orvosmissziók élményeit összegző Afréka-köteteket, valamint Izunna atya könyvét. Az eseményen a tolmácsolást biztosítjuk! Regisztráció ajánlott a hello@iec2020.hu e-mail-címre küldött levéllel. Az ülőhelyeket érkezési sorrendben foglalhatjátok el!

Előadók