Templomainkban egyre több helyen vannak "gitáros" csoportok, melyek tagjai szívesen és ügyesen szolgálnak. Nekik szeretnénk segíteni mind a zenei továbbképzésben, mind pedig a liturgikus ismereteik bővítésében, hogy az általuk nyújtott szolgálat ne csak fiatalos, de hivatalos is legyen, azaz a liturgikus zene alapelveinek (szent, művészi, egyetemes), és a liturgikus előírásoknak megfelelő legyen. Így lesz minden szentmise egyetemes, mindenki által jól követhető, és a színvonalas, minőségi zenei szolgálat által is lélekemelő.

A tábor célja, hogy a magyar katolikus könnyűzene művelőinek lehetőséget és motivációt adjon a szakmai fejlődésre.

A tábor programjában többek között egyéni hangszeres órák, énekórák, zenekari gyakorlatok, elméleti liturgiai és liturgikus zenei képzések szerepelnek, a tábort pedig koncert zárja.

A táborba keresztény könnyűzenével foglalkozó zenészeket, énekeseket, kórusvezetőket várunk, akik hazatérve majd továbbadják zenekaruknak, csapatuknak az ott hallottakat és alkalmazzák azokat zenei szolgálatuk során.

Tarts velünk, és jelentkezz 2018. május 31-ig!

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpre. A tábor időpontja: 2018. július 23-29.

A Kongresszusra készülve nagy hangsúlyt kap a szentmise, annak megértése, az abba való aktív bekapcsolódás. Ennek egyik legfontosabb eleme a szent zene, aminek a szépsége, gazdagsága Istenhez emeli a lelkeket.

Oktatóink


Csima Zsolt

ének, hangképzés, kórus

Csillag Júlia

ének

D. Tóth Levente

gitár

Fábry Kornél

liturgika


Fodor Tamás

zenekari gyakorlat

Gyarmati Fanny

gitár, zenekari gyakorlat

Gyárfás István

gitár, zenekari gyakorlat

Marczell Márton

zongora

Nagy-Babos Rebeka

ének

Sárdy Barbara

ének

Sárosi Áron

basszusgitár, zenekari gyakorlat


Simon Bence

ütőhangszerek, zenekari gyakorlat


Szinnyai Dóra

ének

Törőcsik Hanna

ének

Vadász Gellért

improvizáció