A Missziós kereszt Balatonfüreden

2018.05.02

Április 29-én vasárnap kora délután érkezett meg Tapolcáról a balatonfüredi plébániatemplomba az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országjáró Missziós keresztje.
Az este 18 órai köszöntő szentmise főcelebránsa és szónoka Barsi Balázs ferences atya volt. 
Április 30-án hétfőn 18 órakor plébániai keresztutat jártak a hívek Dasek Viktor plébános vezetésével és a képviselő testületi tagokkal. Május 1-én kedden 18 órakor dicsőítő szentségimádást tartottak rózsafüzér imádsággal, melyet Munkácsi János diakónus vezetett.

Május 2-án szerdán 18 órakor szentmise keretében búcsúztatták a Missziós keresztet. A főcelebráns Korzenszky Richárd tihanyi bencés emeritus perjel volt. Másnap a délelőtti órákban vitték tovább a keresztet Várpalotára.

A templom napközben nyitva volt, sokan betértek egy-egy imára, megcsodálták a keresztet és érdeklődéssel olvasták a magyar szentek életrajzát, melyeket a kihelyezett hirdetőplakátokon, molinókon találhattak meg.

A lelki programok alatt gyónási lehetőséget is biztosítottak a szervezők.

Német József kisegítő lelkész rajzolt egy precíz A4-es méretű "térképet" a keresztről és a rajta található magyar szentek és boldogok ereklyéiről. Ebből fénymásolatot vihettek magukkal a zarándokok.

Dasek Viktor plébános