A NEK logópályázatának eredménye

2017.05.28

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve írt ki a NEK Titkárság országos logópályázatot 2017. április 25-én. A felhívásra több, mint 140 pályamű érkezett, melyek között nagyon sok és szép alkotás született kitartó munkával.

Hálás köszönet mindazoknak, akik válaszoltak e felhívásra. Bízunk benne, hogy a logók készítése is örömet okozott, és elmélyítette az alkotók Krisztusba vetett hitét. A rengeteg beérkezett mű közül viszont csak egy lehet a NEK logója, így ezt ki kellett választani. Nem volt könnyű feladata a zsűrinek.

A pályázati koordinátor, akinek ezúton is hálásan köszönjük fantasztikus munkáját, a beérkezett alkotásokat egy-egy négyjegyű számmal látta el, majd színesben és fekete-fehérben kinyomtatva juttatta el a zsűrinek, akik így semmit sem tudtak az alkotókról. A zsűri tagjai voltak:

Dr. Erdő Péter, bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek;
P. Vittore Boccardi S.S.S., újságíró, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának titkára;
Dragonits Márta, belsőépítész, az Ars Sacra Alapítvány elnöke;
Dr. Fábry Kornél, a NEK főtitkára;
Kontsek Ildikó, művészettörténész, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója;
Szalay Miklós, DLA tervezőgrafikus.

A bírálat két körös volt. Az első körben minden zsűritag kiválasztott 2-2 alkotást, amelyek, véleményük szerint, a legjobban megfeleltek a pályázatban előírt kritériumoknak. Így 12 mű kerülhetett a döntőbe. Ebben a második körben minden zsűritagnak 25-25 pontot kellett kiosztania az alkotásokra oly módon, hogy egy logóra legfeljebb 10 pontot adhatott, viszont mind a 25 pontot ki kellett osztania. Ennek a szavazásnak a végén kerültek összeadásra az egyes alkotásokra leadott pontszámok, melyek alapján kialakult a végső sorrend. Nagyon szoros volt a végeredmény: az első négy helyezettet mindössze egy-egy pont választotta el egymástól.

A győztes logó megalkotója: a 78 éves Lampert János grafikus művész, akinek szívből gratulálunk.

A nyertes alkotást hamarosan bemutatjuk.