A NEK-ről tartott előadást Prágában Fábry Kornél

2018.04.27

Prága adott otthont az Európai Magyar Papi Konferenciának április 23-26. között, melyen tizennyolcan vettek részt, köztük Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök.

A konferenciára tizennyolc résztvevő érkezett Angliából (1), Ausztriából (4), Budapestről (3), Németországból (7), Olaszországból (2) és Svájcból (1), akik közül kilencen magyarországi egyházmegyés papok. Voltak olyan résztvevők, akik most kezdték meg lelkipásztori működésüket valamelyik magyar közösségben, de volt olyan is, aki 75. életévét betöltve nyugállományba vonulására készül. 

A konferencia fő előadója Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára volt, akinek vetített képes előadását személyes tanúságtétele erősítette meg. A diaszpórában szolgálatot teljesítő paptestvéreit arra buzdította, hogy lehetőségeikhez mérten kapcsolódjanak be a kongresszus előkészületeibe. 

Fábry Kornél bemutatta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus történetét és szerepét az Egyházban. Elmondta, a NEK feladata a katolikus hívek hitbeli, tudásbeli, hitvédelmi megerősítése, hogy egyéni és plébániai szinten még elkötelezettebben, hitvalló keresztényekként éljék életüket, és megújult missziós lelkülettel adják tovább az örömhírt a világnak. A kongresszus az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust kívánja megdicsőíteni, ünnepelni, bemutatni és közel hozni minden jó szándékú emberhez. 

A felkészülés részeként a NEK missziós keresztjét 2020-ig a Kárpát-medence számos pontjára és a szomszédos országokba is el szeretnék vinni. - hangzott el a találkozón.


NEK Titkárság
Fotó: Magyar Kurír