Beszámolók a ForrásPontról

2018.09.17

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága "Forráspont - Egy nap Jézussal" címmel ifjúsági eucharisztikus napra hívta a fiatalokat szeptember 15-re, a budapesti MOM Sportközpontba. A rendezvényre több mint 2000-en jöttek el szerte az országból és a határokon túlról. A résztvevők találkozhattak Fábry Kornéllal, meghallgathatták Hodász András atya buzdítását és Gersei Csenge tanúságtételét, illetve pódiumbeszélgetés keretében ismerhették meg Vecsei H. Miklós gondolatait hitéletről, kereszténységről, vívódásokról és művészlétről.

Beszéljenek a szavak! A Magyar Kurír tudósítója, Trauttwein Éva így kezdi beszámolóját: "A budapesti sportközpont rendezvénytermében sötét van, apró szentjánosbogarakként világítanak az ujjakra húzott lámpácskák. Dicsőítés zajlik, szól a zene, a tömeg énekel. Fiatalok, nagy többségben gimnazisták, akiket a leginkább hiányolunk az Egyház életéből. Jöttek az egész országból és a határon túlról is, több mint kétezren." - A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Bonifert Rita a népszerű 777 blogra írta meg élménybeszámolóját: "Biztos rossz helyre irányítottak a biztonsági őrök, én nem egy aréna koncertre jöttem, hanem egy keresztény ifjúsági találkozóra" - merengtem el, mikor elfoglaltam a helyem a MOM Sportban. Azonban a mellettem ülők Forráspont karszalagjai is árulkodtak arról, hogy mégis jó helyen vagyok." Rita történetének folytatása IDE KATTINTVA olvasható.

Írd meg nekünk te is, hogy érezted magad a ForrásPonton! Várjuk a visszajelzéseket a forraspont@iec2020.hu e-mail címre! 

NEK Titkárság