Célegyenesben a ForrásPont!

2018.09.11

Az utolsó helyek várnak gazdára a szeptember 15-i ForrásPontra! Még lehet regisztrálni az eseményre, melynek a budapesti MOM Sportközpont ad otthont. A rendezvény vendége lesz Hodász András atya, Gersei Csenge és Vecsei H. Miklós is.

Mindenki vágyik arra, hogy egy szerető, befogadó közösségbe tartozzon - nincs ez másképp a katolikus fiatalokkal sem. A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága azért hívta életre ezt a hiánypótló eseményét, hogy tánccal, zenével, közös imával és "életre szóló" beszélgetésekkel kovácsolják össze a hívő, 15 és 30 év közötti fiatalokat.

A Forráspont ifjúsági eucharisztikus napon ismert keresztény médiaszemélyiségekkel találkozhatnak a résztvevők. Beszédet tart a hitében erős, szabadon gondolkodó lelkész, Hodász András atya, a 777blog.hu szerzője. András atya kosarazik, motorozik, konditerembe jár, a keresztény fiatalok szívét pedig a papok hétköznapjairól készített videóival nyerte el.

Az ifjúsági eucharisztikus nap vendége lesz továbbá Gersei Csenge, a Bella Magazin bloggere, aki egykor anorexiával küzdött, ma már viszont abban segít a lányoknak, hogy elfogadják önmagukat. Csenge mottója, hogy Isten úgy szeret bennünket, ahogy vagyunk, és nem a "bikini body" határozza meg egy ember értékét.

A Forráspont meghívottja még Vecsei H. Miklós, az Egynyári kaland és a Csak színház és más semmi televíziós sorozatok színésze. Miklós szerint a keresztény hit és a színművészet közös pontja, hogy nyitottnak, derűsnek kell lennünk és másokért kell élnünk.