Elkészült a "Kazetta" tábori videója

2018.09.18

Kazetta címmel katolikus zenei tábort rendeztek júliusban Révfülöpön. Az egyhetes együttlétről készült összefoglaló videó már online is megtekinthető.

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve a Magyar Katolikus Egyház életében nagyobb hangsúlyt kap a szentmise, annak megértése, az abba való aktív bekapcsolódás. Ennek egyik legfontosabb eleme a zene, melynek a szépsége, gazdagsága Istenhez emeli a lelkeket. A tábor célja volt, hogy a magyar katolikus könnyűzene művelőinek lehetőséget és motivációt adjon a szakmai fejlődésre.

Templomainkban, közösségeinkben egyre több helyen szolgálnak gitáros csoportok, melyek tagjai szívesen és ügyesen látják el feladatukat. A NEK Titkárság és a velük kapcsolatban álló szervezők nekik szeretnének segíteni mind a zenei továbbképzésben, mind pedig liturgikus ismereteik bővítésében, hogy az általuk nyújtott szolgálat megfeleljen a liturgikus zene alapelveinek és a liturgikus előírásoknak is. Így lesz minden szentmise egyetemes, mindenki által jól követhető, és a színvonalas, minőségi zenei szolgálat által is lélekemelő.

A tábor résztvevői azóta létrehoztak egy Facebook-csoportot és máris elhatározták, hogy jövőre is találkoznak egy következő Kazettára. 

A táborról készült videó itt tekinthető meg:

NEK Titkárság