Hitoktatók a Missziós keresztnél

2018.06.25

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a Missziós kereszt útnak indult a Kárpát-medencében, hogy bejárja a katolikus egyházmegyéket. 2018. június 11-én Kisvárdára is megérkezett a magyar szentek és boldogok ereklyéjét tartalmazó ereklyetartó, melyet a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanulói, pedagógusai, hitoktatója és az egyházközség papjai fogadtak. A keresztet ünnepélyes keretek között a római katolikus templomban állították ki. Június 12-én és 13-án délelőtt a Szent László Katolikus Intézmény tanulói: óvodások, általános és középiskolások elmélkedtek rendhagyó hittanóra keretében Angéla hittanárnő vezetésével a kereszt jelenlétében. Délután pedig az egyházközség hitoktatói: Angéla, Csilla, Erzsike és Szilvike néni énekes, imádságos imaórát szerveztek a hittanos gyermekeknek.

A három nap alatt sok száz diák és az egyházközséghez tartozó felnőtt imádkozott a Missziós kereszt előtt, mert fontosnak éreztük, hogy közösen valljuk meg Jézusba és az Oltáriszentségbe vetett hitünket, hogy közösen köteleződjünk el Isten szeretetének jelében, és éljük át a békét és nyugalmat, melyet a Missziós kereszt áraszt felénk, hogy közösen részesüljünk a kereszt közvetítése által Ferenc pápa áldásában, hogy közösen elmélkedjünk életünkről és közösen imádkozzuk, hogy: Üdvözlégy, Krisztus keresztje...!

A Missziós kereszt ölelő karjaiban mi hitoktatók újra döntést hoztunk, újra elköteleződtünk Jézus mellett és a hivatásunk mellett! Megerősödtünk a gyermekek és Isten mérhetetlen szeretete által.

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye