Justo Antonio Lofeudo atya előadása a szentségimádásról

2018.01.09

Justo Antonio Lofeudo tanúságtételekkel színesített előadást tart a szentségimádás fontosságáról, gyümölcseiről, így ébresztve mindnyájunkban kedvet és vágyat az Úrral való mélyebb és bensőségesebb kapcsolat megélése után a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom altemplomában 2018. január 12-én (pénteken), a 17:00 órakor kezdődő szentmisét és homíliát követően. A templom címe: 1056 Budapest, Március 15. tér (az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél).
A 76 éves argentin származású pap a Legszentebb Eucharisztia Misszionáriusai szerzetesközösség egyik alapítója, az Örökimádás apostola.
A manapság az örökimádás minél több helyen való meghonosításával foglalkozó szerzetes egykor évekre eltávolodott az Egyháztól, de amikor belefáradt az ateizmusba, akkor azzal szembesült, hogy az élet alapvető kérdéseire csak a Jézus Krisztussal való találkozása adott választ. Első alkalommal Martin Luca olasz származású amerikai paptól hallott a szentségimádásról, amikor még Argentínában rádióriporterként interjút készített vele e témáról. A beszélgetés hatására három örökimádási kápolna nyílt Buenos Airesben, Justo Lofeudo pedig annyira elkötelezte magát, hogy erre tette fel életét.
"Az örökimádás ajándék Istentől a mai kor számára" - mondja a szerzetes, aki szerint Isten az Eucharisztiában való jelenléte által formálni akar minket, és életünk, környezetünk valóban megváltozik ennek hatására. Padre Lofeudo nemzetközi tapasztalatai alapján úgy látja, hogy kevésbé vallásosak, sőt más vallásúak is elkezdték látogatni az Oltáriszentséget, és megtapasztalták, hogy ott jelen van valaki. Megtapasztalták továbbá ezzel a jelenléttel együtt a békét és a szeretetet is. A szentségimádási kápolnában minden zaj nélkül változtat jobbá bennünket Isten. Ő ezt akarja adni nekünk ebben a zajos mai világban.
Szeretettel várnak minden érdeklődőt a szentmisére, valamint az azt követő előadásra.


Forrás: Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia honlapja (https://www.belvarosiplebania.hu/)