Közösségvezetők találkozója

2018.03.13

Egyeztető, ötletelő találkozóra hívta a magyarországi egyházi közösségek, lelkiségi mozgalmak vezetőit a NEK Titkárság. Az együttlétre március 13-án, a Katolikus Pedagógiai Intézet nagytermében került sor, ahol ötven nagy közösség és mozgalom képviseltette magát. A téma a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület volt. Hogyan tudnak bekapcsolódni a közösségek, mit tudnak felajánlani, mit tud nyújtani nekik a NEK Titkárság? Hogyan tudják az Eucharisztiát még inkább az életüket formáló erővé tenni? Az este Fábry Kornél előadásával kezdődött, aki hangsúlyozta, hogy az eucharisztikus kongresszus egy ünnepségsorozat és egy tanúságtétel a világ felé. Ezért is számítanak a közösségek segítségére. 

A kongresszus kihívásait, programjait és célkitűzéseit bemutató előadás után a közösségek vezetői kaptak lehetőséget arra, hogy röviden bemutatkozzanak és ötletekkel álljanak elő. Nem pihent a mikrofon, számtalan jobbnál jobb elképzelés született a fiatalok bekapcsolódásától kezdve, az önkéntesség lehetőségein át a szállások megszervezéséig. 

Az operatív feladatokon túl minden résztvevő hangsúlyozta a lelki előkészület fontosságát, az eucharisztikus tapasztalatok, tanúságtételek megosztásának előnyeit. A résztvevők újabb hasonló találkozók szükségességét állapították meg, majd kötetlenebb formában, némi pogácsa és üdítő mellett folytatták a beszélgetéseket. Fábry Kornél zárásként hangsúlyozta, hogy közeledik a NEK újabb előkészületi évének kezdete, május 21-én már a második esztendőt nyitják meg, ami az Egyházról, a közösségekről fog szólni.


Fotó: NEK média