Továbbképzés Pécsett

2017.11.10

Továbbképzést tartott a Pécsi Egyházmegye valamennyi katekétájának október 30-án a Magtár Látogatóközpontban. Az előadások két témára épületek: a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésben és a katekumenátus szemléletű szentségfelkészítésben kaptak eligazítást a hitoktatók.

A továbbképzés mottója a Korintusiakhoz írt levél alábbi mondata volt: "Valahányszor ugyanis e kenyeret eszitek, és e kehelyből isztok, az Úr halálát hirdetitek, amíg el nem jön" (1Kor 11,26), hiszen elsősorban a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról (NEK) hallhattak a résztvevők. A mintegy 120 katekétának közös imával, elcsendesüléssel és elmélkedéssel indította a szakmai napot Porpáczy Attila görcsönyi plébános, aki az Eucharisztia valóságáról, a bűnről és szenvedésről beszélt. "A szenvedés szeretet, a szenvedés szeretete az üdvösség útja" - mondta a plébános.

Fábry Kornél, a NEK főtitkára bemutatta a kongresszus eddigi történetét, az eddigi előkészületeket, és a 2020-ra tervezett programokat. Versegi Beáta Mária, a Nyolc Boldogság Közösség tagja az eucharisztikus élet három alappillérének az imádságot, a felajánlást és az apostolságot nevezte meg, amelyek az eucharisztikus élet dinamikáját adják. "Ahogy a szentáldozásban Jézus megosztja velünk önmagát, úgy mi is osszuk meg javainkat a rászorulókkal. Körül kell vennünk az Eucharisztiát szépséggel." - emelte ki a nővér.

Fotó: Loósz Róbert
Forrás: Pécsi Egyházmegye