„Úr s Király a föld felett!”

2017.11.29

A Király! A Királyod? - ezzel a címmel hívtak egyórás szentségimádásra Krisztus Király főünnepének előestéjén, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői. A szentségimádásra végül több mint 30000-en regisztráltak, de a megjelentek száma ennél jóval több lehetett.

A weboldal térképén jól látszik, hogy Budapesten és környékén vettek részt a legtöbben a kezdeményezésben, de az egész Kárpát-medencében sok ezren imádkoztak. Érdekesség, hogy a legtöbben - 309-en - Veresegyházán gyűltek össze. A szentségimádáshoz végül 18 országból csatlakoztak. Vancouver és Tokió voltak a legtávolabbi helyszínek. A legfiatalabb szentségimádó egy tapolcai 3 hónapos baba volt.

A visszajelzésekből szemezgetünk. Pécsről írták:

"Számomra megrendítő érzés volt annak tudatában jelen lenni Ővele, hogy most, ebben az órában, ezen a napon ennyien, együtt odamentünk Jézus elé a testvéreinkért, a nemzetünkért. Késő este nézve a műholdas térképen a kis "mécseseket", ahogy lekicsinyítve a képet összeolvadtak egy ragyogó szívvé itt, Európa közepén, s összeolvadva vele ott volt egy másik nagy tűz: Erdély. Eszembe jutott, hogy ez a kép mennyire kifejezi a vágyat, ami az enyém is: hogy a Szentlélek kiáradása által ilyen "lángra gyúlt" emberek éljenek itt a Kárpát-medencében és azon túl, akik eggyé forrtak a Jézusba vetett hitben és a szeretetben."

"Sajnos betegség miatt nem tudtam jelen lenni, de gondolatban ott voltam. Ez egy igazi csoda volt."

"Köszönjük a Jóistennek, azt a lelki gazdaságot, amit itt Nyékládházán is adott számunkra, és lelkiekben feltöltődve térhettünk haza, otthon maradt szeretteinkhez."

"Két pap celebrálta nálunk a szentmisét, ezután következett az egyórás szentségimádás. Egy gombostű leejtését meg lehetett volna hallani, olyan csend volt. Én kifejezetten örültem, nagy békesség töltötte el a szívem, lelkem. Láttam az első sorban a kisgyerekeket, akik végig térdepeltek. A végén azt súgták egymásnak, valóban itt van Jézus!"

Ha van hasonló élményük a november 25-i szentségimádásról, kérjük, bátran osszák meg velünk! Hálásan köszönjük!