BALAKAT – Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvége

2020. június 24.
Harmadik alkalommal szerveznek 2020. június 26. és 28. között ötvenórás szentségimádási hétvégét a BALAKAT fiatal szervezői a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébánián, Bódi Mária Magdolna vértanú tiszteletére.

Krisztus, Balaton, barátok: ezek talán a legfőbb alkotóelemei a balatonfűzfői szentségimádási hétvégének, melynek során ötven órán át folyamatosan lehetőség nyílik rá, hogy egy egészen különleges környezetben, a nyári Balatonnál találkozzunk Jézus Krisztussal.

Ötvenórás szentségimádás Balatonfűzfőn

A BALAKAT (Balatoni Katolikus Találkozó) ötven óra felemelkedés, lelki feltöltődés, lehetőség egymás és önmagunk építésére Krisztus jelenlétében.

Az esemény szervezőcsapatának fiatal tagjai, Tóth Eszter, Orosz Bálint és Palásti Bálint a balatonfűzfői Jézus Szíve-templom plébánosával, Laposa Norbert atyával együtt munkálkodnak azon, hogy egy olyan, elmélyülést szolgáló környezetet biztosítsanak, melyben a résztvevők Isten kegyelméből valóban közel kerülhetnek Jézus Krisztushoz, megmerítkezve az Ő jelenlétében.

A szentségimádási hétvége a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébániatemplomban, 2020. június 26-án, 18 órakor kezdődik egy nyitó szentmisével, melyet dr. Udvardy György érsek celebrál. Az ötvenórás szentségimádás június 28-án, 20 órakor zárul le. A részletes idei program ITT érhető el

Bódi Mária Magdolna

A szentségimádási hétvége névadója, Bódi Mária Magdolna (1921–1945) egyetlen célnak élt: Krisztushoz akart tartozni. Származása miatt nem csatlakozhatott egyetlen egyházi rendhez sem, azonban szüzességi fogadalmát élete árán is megtartotta.

Magda az 1938-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve látogatott el egy lelkigyakorlatos hétvégére, ahol tudatosult benne a vágy, miszerint Krisztus jegyesévé szeretne válni. Bódi Mária Magdolna élete utolsó éveinek fontos helyszíne volt Balatonfűzfő, ahol gyári munkáslányként dolgozott, így a balatonfűzfői szentségimádási hétvége az ő tiszteletére viseli a boldoggá avatás előtt álló vértanú nevét.

Kerékpáros zarándoklat

A Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégéhez idén egy biciklis zarándoklat is kapcsolódik, mely a Veszprémi Főegyházmegye ifjúságpasztorációs irodája, a Mária Út és a Mária Rádió szervezésében, illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának támogatásával valósul meg. A szentségimádási hétvége második napján, június 27-én, szombaton, reggel 8:30-kor Veszprémben a Szent Mihály-bazilikánál, Balatonfüreden pedig a Krisztus Király-templomnál találkoznak a résztvevők, akik 9 órakor vágnak neki a kerékpáros zarándoklatnak. A tervek szerint a csoportok Balatonalmádiban, a Szent Imre-templomnál találkoznak, ahonnan 11 órakor, immár közösen folytatják útjukat Balatonfűzfőre. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, azokat is, akik útközben csatlakoznának a zarándokokhoz. A zarándoklatról további információk a Facebookon érhetők el ITT.

Forrás/kép: balakat.hu