The Beatles, a rivaldafény és az Oltáriszentség

2020. március 10.
Szikora Róbert: A szeptemberi világesemény fényes hete lesz a magyar kereszténységnek

Mindössze öt napot töltött - születésétől a megkereszteléséig - Jézus Krisztus nélkül, azóta a Jóisten az élete, mindennapjai részévé vált, ma is naponta jár szentmisére - erről is beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorának vendégeként Szikora Róbert. Az R-GO frontemberének pályaválasztásában meghatározó szerepe volt táncdalénekes édesapjának, valamint a The Beatles megjelenésének.

A zenész mesélt arról is, milyen csapdahelyzetet jelenthet a népszerűség, az, ha valaki úgy kezd el gondolkodni: “én vagyok az ember és a saját magam istene.”

“… A sikernek az a természetrajza, hogy sokáig nincs, aztán egy pillanat alatt lesz, és elhomályosít mindent az életedben. Akkor talajt tud veszíteni az ember, megváltozik az értékrend az életében. (…)Ha akkor nincs egy család, vagy a Jóistennel való mindennapos kapcsolat, akkor nagyon nagy baj tud lenni.”

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik hírnökeként a zenész népszerűsíti a szeptemberi budapesti világeseményt. “Az én tisztem az is, hogy kicsit bátorítsam az embereket, hogy készüljenek fel lélekben is, hiszen ez egy fényes hete lesz a magyar kereszténységnek. “

NEK Titkárság