Bringával az Oltáriszentséghez

2020. június 23.
A hétvégén kezdődik a Balatoni Katolikus Találkozó, amelynek egyik kiemelkedő programja a biciklis zarándoklat és a közös szentségimádás.

Hív a Balaton, vár egy nagyszerű közösség. Harmadszor szervezték meg balatonfűzfői fiatalok a Balatoni Katolikus Találkozót, a BALAKAT-ot. Az eseményt június 26-án Udvardy György veszprémi érsek nyitja meg, Csernai Balázs atya szintén részt vesz a találkozón. Június 27-én, szombaton 9 órakor kerékpáros zarándoklat indul több városból, amelyet az Érsekség Ifjúságpasztorációja, a Mária Út és Mária Rádió, valamint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága is támogat.

Veszprémben a Szent Mihály Székesegyháznál, Balatonfüreden a Krisztus Király templomnál 8 óra 30-kor találkoznak a résztvevők, hogy elinduljanak a túra első állomására, Balatonalmádiba. A tervek szerint a csoportok 11 órakor a balatonalmádi Szent Imre templomtól folytatják útjukat, immár közösen Balatonfűzfőre.

Szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt, azokat is, akik útközben csatlakoznának a zarándokokhoz. A túra végén a BALAKAT keretében közös szentségimádásra várják a híveket 13 órától a balatonfűzfői Jézus Szíve-templomnál.

A zarándoklat útvonala biztonságos, kijelölt kerékpárúton tehető meg. Különösebb felkészülést nem igényel a táv teljesítése, amely 30, illetve Balatonalmáditól 10 km-s biciklizést jelent, szinte végig sík vagy lejtős terepen. A rendezvény természetesen ingyenes. A szervezők elsődleges célja a misszió és a tanúságtétel, ahogy meghívójukban fogalmaztak: "egy közösségként, az Oltáriszentséghez tekerünk!”

Kép: balakat.hu