Fény az éjszakában

2019. december 16.
December 13-án huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Nightfevert Budapesten

December 13-án megtartották a 26. Nightfevert Budapesten, a Belvárosi Szent Mihály templomban. Igaz péntek volt, és 13, de ez nem akadályozta meg azt a több száz embert, aki csatlakozott a szentségimádáshoz.

Még a Gergely-naptár bevezetése előtt, Szent Lúcia emléknapja volt a legsötétebb nap az évben. Azonban a sötétség nem félelmetes akkor, ha közösen, gyertyafénnyel elűzzük azt. Ekkor már a félelmetes sötétséget is lehet meghittnek nevezni. Akár a roráté miséken, akár a Nightfever alkalmakon a sötétség segítő társunk is lehet, hogy elmélyüljünk imáinkban.

Érdekes tapasztalatot szerezhet az, aki kiáll a templom elé, megszólítja az arra járókat, gyertyát ad nekik, és arra invitálja őket, hogy térjenek be egy pár percre a templomba. Sok olyan emberrel találkozhat, aki először lép be az Isten házába, és ott is ragad. Érdekes tapasztalat az emberek nyitottsága is, azoké, akik megállnak, elfogadják a gyertyát, bemennek a templomba, és elidőznek pár percet az Oltáriszentség előtt. Majd kimennek, megköszönik a lehetőséget, vagy még ott maradnak és hagyják, hogy kiragadja őket a hétköznapokból az Úr. Ők valószínűleg egy életre meghatározó találkozásnak lehetnek részesei.

Legközelebb február 28-án találkozhatunk a Nightfever keretén belül az Eucharisztiával, és egymással.

Fotó: Merényi Zita