Folytatódott a Kongresszust népszerűsítő erdélyi körút

2020. március 09.
Székelyudvarhelyen közösen imádkoztak a világtalálkozó sikeréért

A világegyház és a civil világ egyként figyel Budapestre 2020 szeptemberében: 13-a és 20-a között a magyar fővárosban tartják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), amelynek házigazdája az összmagyarság lesz. A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébániatemplom örökös szentségimádási napján Farkas Balázs, a NEK iroda- és gazdasági vezetője tolmácsolta Erdő Péter bíboros budapesti meghívását – tudósított az eseményről a szekelyhon.ro.

A gyulafehérvári főegyházmegye 2020-at az Oltáriszentségnek szentelte. Ennek égisze alatt zajlik az egész éves imalánc, a hagyományos örökös szentségimádás is, amely minden évben január elsején Gyulafehérváron, az érseki kápolnában kezdődik, és december 31-én a kolozsvári Szent Mihály-templomban zárul.

Székelyudvarhelyen Farkas Balázs, a NEK Titkárság gazdasági vezetője kézbesítette Erdő Péter bíboros budapesti meghívását. Személyes részvételi buzdításában kiemelte: azoknak a csoportoknak, akik május végéig jelentkeznek, igyekeznek megszervezni az ingyenes vonatos, esetleg autóbuszos kiutazását, a családi vagy kedvezményes szállását, hogy az anyagiak ne legyenek akadályai senki részvételének. A Magyarországon belüli egyéni, a kongresszusra történő utazáshoz a MÁV kilencven százalékos kedvezményt biztosít.

Egész Budapest készül a nagy eseményre, életre szóló élmények várják a NEK résztvevőit, amelynek a Hősök terén tartandó záró szentmiséjén nagy valószínűséggel Ferenc pápa is részt vesz.

A szentségi áldás után az örökös szentségimádás résztvevői együtt mondták el a NEK-ért szóló imádságot a Kis Szent Teréz-plébániatemplomban.

Forrás: szekelyhon.ro

Fotó: Veres Nándor