Imádság Európa szívében

2021. szeptember 05.
A hitüket az ellenségesség és üldözés közepette is gyakorlók oltalmát kérte az egy hét múlva kezdődő útjához Ferenc pápa vasárnapi beszédében, amelyben a Budapesten tartott 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitónapját üdvözölte.

Ferenc pápa a Szent Péter térre néző ablakból, délben mondott beszédében emlékeztetett, hogy jövő vasárnap Budapestre látogat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére, majd Szlovákiába utazik tovább.

„Ezek az imádságnak szentelt napok lesznek Európa szívében" – mondta a katolikus egyházfő.

Köszönetet mondott a látogatását előkészítőknek, és előzetes üdvözletét küldte mindazoknak, akik várják érkezését. „Én is szívből készülök velük találkozni, és arra kérek mindenkit, hogy utamat kísérje imával" – mondta Ferenc pápa.

A katolikus Anyaszentegyház vezetője a szeptember 12. és 15. közötti látogatásához oltalmat kért azokra, akik Európának a látogatástól érintett helyszínein hitüket hősiesen gyakorolták, „az Evangéliumot ellenségesség és üldözés közepette is tanúsítva".

„Ők segítsék ma is Európát a tanúságtételben, nem annyira szavakkal, mint cselekedetekkel, az irgalmasság és a befogadás tetteivel" – jelentette ki Ferenc pápa.

Forrás: MTI