A kereszt hordoz bennünket - Közel ezer diák imádkozott a Missziós kereszt előtt Debrecenben

2018. május 31.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje országjáró útjának következő állomására debreceni Szent Anna-székesegyházba 2018. május 30-án, szerdán délután érkezett. Ettől kezdve a szervezett programokon imaórákat elmélkedéseket tartanak a kereszt jelenlétében. 31-én, csütörtökön délelőtt a Szent József Gimnázium diákjai, tanárai egész délelőtt zenés elmélkedéseket imaórákon vettek részt az iskola több mint 600 diákjával. Délután pedig a szintén debreceni katolikus gimnázium a Svetits Intézmény diákjai és tanárai.

Bancsi Zoltán plébános, a Szent József Gimnázium iskolalelkésze záró elmélkedésében hangsúlyozta, a Missziós keresztet továbbviszik ugyan más egyházközségekbe, de nekünk nem kell elbúcsúzni a kereszttől, mert vele együtt mi is továbbmegyünk, hiszen a kereszt hordoz bennünket, és velünk együtt örömeinket, fájdalmainkat, vágyainkat, fohászainkat, imádságainkat. Továbbá a kereszt összeköt embertársainkkal, családjainkkal és Istennel.

Másnap június 1-jén, pénteken a Missziós kereszt előtt délelőtt 9 órától egész napos csöndes, zenés, elmélkedéses imaórákat vezetnek Debrecen hat római katolikus plébániáinak közösségei és a Boldogasszony Iskolanővérek Rend tagjai.
Este 6 órától pedig beat-mise lesz a Szent Anna-székesegyházhoz tartozó Dalárda közösségének közreműködésében.

Forrás és fotó: Kovács Ágnes/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye