Küldött vagyok

2020. május 20.
Interjú a Kongresszus egyik hírnökével.

„A NEK olyan lesz, mint egy zsinat, újjáépül minden. És miért pont itt, nálunk? Mert elsőként Magyarország lett a Szűzanya országa. Hol máshol volna alkalmasabb hely az újrakezdésre?

A Szentlélek friss tavaszi fuvallatként arra biztat minket: induljatok el végre gyerekek, mert Európa missziós terület lett.

Egy kicsit Magyarország is az, bár mi a lengyelekkel együtt még tartjuk a frontot. Itt vagyunk, Uram, rendelkezz velünk! Észre sem fogjuk venni, hogy a NEK világszintű találkozó lesz, ami az egész kereszténység jövőjét meghatározza majd. Bízzuk magunkat a Szentlélekre, hogy vezessen bennünket, ott legyen velünk a kongresszus minden napján, minden egyes előadásban és szentmisén. Én küldött vagyok; nem is nagyköveti, hanem hírnöki feladattal bíztak meg az egyházi elöljáróink. Azt a megbízást adták: laikusként vidd el a kongresszus jó hírét mindenfelé. Talán azért esett rám a választásuk, mert hiteles pasi vagyok, mert mindig azt tettem, amit mondtam” – nyilatkozta Szikora Róbert a Magyar Kurírnak.

A teljes interjút ITT olvashatjátok.

Fotó és forrás: Magyar Kurír