A NEK halasztása lehetőség az elmélyülésre

2020. április 23.
Egy évvel elhalasztották a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A hír kapcsán Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke interjút adott a Vatikáni Rádiónak.

"Ez a felfüggesztés egyrészt nehézséget jelent a helyi szervező bizottságnak, mert például újra fel kell venniük a kapcsolatot mindenkivel, aki már jelentkezett az Eucharisztikus Kongresszusra, illetve akiket már meghívtak a teológiai szimpóziumra, valamint a többi programra. Ugyanakkor a felkészüléshez kapott újabb év lehetőséget is jelent, hogy a helyi szervező bizottság még jobban elmélyítse a kongresszus előkészítését és témáját, valamint, hogy a nemzetközi közösség pedig még inkább tudomást szerezzen az eseményről. Remélem tehát, hogy 2021-ben még magasabb lesz a részvételi arány, mint amire számítottunk 2020 szeptemberében.

Részt vettem már néhány eucharisztikus kongresszuson Québec-től kezdve, de még sosem tapasztaltam ilyen széleskörű érdeklődést egy eucharisztikus kongresszus iránt és ilyen nagy számú jelentkezőt, mint a budapesti esetében"

- nyilatkozta Piero Marini érsek a Vatikáni Rádiónak.

A teljes interjút ITT olvashatod el.

Forrás: Vatican News

Fotó: Ambrus Marcsi