Nyárindítás Jézussal

2019. június 12.
Rendhagyó tanévzáró Böjte Csaba testvér és 2400 fiatal társaságában Miskolcon

Vakációkezdő koncerttel és lelki programmal várták a gyerekeket Miskolcon június 12-én délelőtt a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) jegyében.

A rendezvényen 2400 meghívott közép- és kisiskolás gyermek vett részt, hogy egy rendhagyó alkalommal megünnepeljék a tanév lezárását. Megtelt velük a miskolci Generali Aréna. A Jézus a mi királyunk mottót elmélkedésekkel, énekekkel, versekkel hozták közelebb hozzájuk a délelőtti program során.

A köszöntőt és programismertetőt követően Fábry Kornél, a NEK főtitkára magával ragadó buzdítás keretében beszélt a közelgő NEK-ről és toborzott a szeptember 21-i Forráspont ifjúsági eucharisztikus napra.

A délelőtt nagyobb részét Böjte Csaba testvér elmélkedései gazdagították, ezeket a gondolatokat a Role együttes – a témához illeszkedő – Kájoni János-dalok feldolgozásaival kísérte. A történelmi gyermek Jézus köré fonódó gondolatok segítették a fiatalokat abban, hogy még inkább felfedezhessék és megszerethessék Őt a Szentírásban, a szegényekben, a szentségekben és a gyermekekben egyaránt.

Böjte Csaba testvér kiemelte, a mai felgyorsult világban, ahol a technika vívmányainak foglyai vagyunk, elidegenedünk egymástól, magányos farkasokként élünk. Szükség van a közösségek építésére, valódi barátokra és párbeszédre. Nem közösíthetünk ki senkit, az elveszett lelkeket is haza lehet terelni. Minél nagyobb egy közösség Jézus nevében, annál nagyobb benne az összetartó erő és a szeretet ereje.

A programot Simorjay Emese színművésznő versmondása színesítette, a találkozó végén pedig az Egri Érseki Fiúkórus adott koncertet.

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök zárógondolataival és áldásával zárult a lelkinap. Így vágtak neki a fiatalok a nyári szünidőnek.

További fotók a képgalériában:

Fotó: Ambrus Marcsi

NEK Titkárság