ÖnkénteseinkNEK nagy élmény volt az augusztus 20-i szolgálat

2020. szeptember 14.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is lélekemelő augusztus 20-i ünnepség megtartására készült az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága a körmenet kezdete elé színes műsorfolyammal készült: zenészekkel, táncosokkal valamint érdekes beszélgetésekkel. A járványügyi intézkedések miatt ezek a programok elmaradtak. Csupán a szentmise megtartására nyílt mód.

Az ünnepség lebonyolításában ezúttal húsz önkéntes vett részt a NEK csapatából. Az előző napi eligazításon valamennyien megismerhették a feladatkört, amelyben augusztus 20-án helyt kellett állniuk. Volt, aki a vendégeket fogadta, vagy éppen a beléptetésnél segédkezett, hogy mindenki zökkenőmentesen jusson be a bazilikába. Önkénteseink beszámolóiból kiderül, mindannyian jól érezték magukat a szolgálatteljesítés közben. Széna Zsófia önkéntesként már évek óta segíti az augusztus 20-i ünnepségek lebonyolítását.
Az idén szerinte remek csapat jött össze, örült neki, hogy több ismerős arccal is találkozhatott. Zsófia a VIP-vendégek fogadásában segített, amelynek nagyon örült, hiszen ilyen feladatot korábban még nem végzett, így sok új dolgot látott és tanult.


Az Önkéntes Program mindig is hangoztatja, hogy az önkénteskedés alkalmával remek lehetőség nyílik új barátságok, ismerettségek szerzésére. Bernáth György élményei az augusztus 20-i rendezvényről is alátámasztják ezen elméletünket. „Nagyszerű élmény volt rég nem látott ismerősökkel találkozni és több újat is szerezni”.

Liffa Olivér számára is rengeteg új és csodás élményt hozott a rendezvény. Olivér a vendégek fogadásában segédkezett, ez az új feladat és a vele járó bizalom elmondása szerint nagyon megtisztelő volt. Lehetősége nyílt a misén való részvételre is, amelyet gyönyörű és felemelő élményként említ beszámolójában.

Kiss Csenge egy kicsit kilóg a sorból, hiszen ő nem mint NEK-es önkéntes került a csapatba. Egy, a NEK önkéntesei közé tartozó barátnője ajánlotta őt csapatunkba. Mi pedig nagyon örültünk Csengének természetesen, hiszen mindenkit szeretettel látunk! „Nagyon nagy öröm volt, hogy ott lehettem és együtt ünnepelhettük Szent István királyt. A rendezvény nagyon-nagyon jól szervezett volt, mindenki nagyon figyelmesen végezte a munkáját. A szervezőknek ez úton is szeretném megköszönni, a sok fáradozást” – mondta el Csenge lelkesen.


Önkénteseink beszámolóit olvasva örülünk és hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy ilyen nagyszerű élményeket és maradandó emlékeket tudtunk adni számukra.

Köszönjük valamennyiük segítségét!