Pápai szentmise – Fontos tudnivalók

2021. szeptember 11.
A Hősök terén szeptember 12-én reggel 6 órakor nyílnak ki a kapuk a belépéshez. A felvezető program 9 órakor kezdődik. Regisztráció nélkül is részt vehetsz a záróprogramon.

A Hősök terét gyalogosan és a közösségi közlekedési eszközökkel érheted el! Az M1 vonalán az Oktogon állomásnál szállj le! A 4-as 6-os villamosokkal érkezőknek is érdemes az Oktogon megállónál leszállniuk. A Dózsa György út felől is megközelíthető lesz a tér, a 30-as busszal, a 7-es busz gyakrabban közlekedik majd a hétvégén. Kérünk, hogy tanulmányozd át a térképet és használd a BKK utazástervező alkalmazását is. Frissülő információk a kozut.bkkinfo.hu oldalon olvashatók. Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a megújult, új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

bkk_lezarasok

Útlezárások:

A Hősök tere és környékét lezárták az autósforgalom elől. A rendőrség térképén nyomon követheted a tereléseket, útzárakat.

Biztonsági információk:
Kérünk, hogy időben érkezz meg a helyszínre. Részben a beléptetés megkönnyítése érdekében, másrészt azért, hogy ne késs le a Szentatyával való találkozásról. A tervek szerint 10 óra 30 perctől köszönti Ferenc pápa a pápamobilról a híveket.

Beléptetés:

Az előzetesen regisztrált zarándokok meghatározott szektorba érvényes jegyet kapnak, amelyen feltüntetjük a belépési pontot és a javasolt megközelítési útvonalat. Kérjük, figyeld a leírásokat, a kifüggesztett tájékoztatókat és a helyszínen bátran kérd az önkéntesek segítségét! Hagyd otthon a felesleges tárgyakat, hogy könnyebben átjuss az ellenőrzéseken: felesleges aprópénzt, üvegpalack stb…! Készülj úgy, mintha egy reptéri ellenőrzésen kellene átesned!

A rendezvény minden szektoránál található mobil WC, akadálymentesített mobil WC, valamint egészségügyi pont.

Elsősegélynyújtó pontok

OMSZ térkép

OMSZ

Fontos, hogy tudd!

Kérjük, hogy a rendezvény hossza miatt gondoskodj enni- és innivalóról! Valamennyi szektorhoz tartozik mellékhelyiség. Ülőhelyeket nem tudunk biztosítani, ezért javasoljuk, hogy ha erre szükségetek van, hozzatok saját, kisméretű összecsukható széket.

Program:

06:00 Kapunyitás
09:00 Felvezető műsor
11:30 Statio Orbis mise - Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje

Kivetítők és rádióközvetítés

Kivetítők, hangszórók segítségével az oltártól távolabb elhelyezkedők számára is jól követhető lesz a liturgia. A szentmisék szövegének magyar nyelvű fordítását az FM 96,4 frekvencián is elérhetővé tesszük, fülhallgatóval kisrádión és okostelefonon is hallgathatjátok az elhangzottakat.

Köszönjük a közreműködő segítséged!