„Szép érmeket szeretünk készíteni”

2021. szeptember 02.
Sok mindennel készülnek a rendezők a rövidesen kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

A szervezőkön kívül – akik talán a legfontosabb szerepet játszották a rendezvény létrejöttében – építészek, grafikusok, látványtervezők, és egyéb művészeti ágak képviselői, így festők, szobrászok, ötvösök, ruhatervezők is részt vettek munkáikkal az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésében. A Vigadó kiállításán különálló vitrinekben nézhettük meg a különféle szuveníreket, ajándéktárgyakat, jelvényeket, érmeket, bélyegeket, prospektusokat és egyéb tárgyakat, amelyeket a kongresszusra készítettek.

Hogyan készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a kreatív munkát végzők közül Szabó Tamás érmész, az ÉremVerde® tulajdonosa, aki közgazdász és ötvös is egy személyben?

„Jött a felkérés, hogy készítsünk terveket az eucharisztikus kongresszusra. Először egy elsőáldozási érmet rendeltek, mivel lesz egy központi elsőáldozás a kongresszus ideje alatt, és a részt vevő gyerekeknek olyan ajándékot szeretnének adni, amelyet később – idős korukban – meg tudnak mutatni az unokáiknak, akik majd büszkék lehetnek rájuk….”

A teljes cikket ITT olvashatod el.

Fotó: Ambrus Marcsi

Magyar Kurír