Továbbra is készülünk a NEK-re!

2020. szeptember 23.
A városért és közösségeinek megújulásáért, egymásért imádkoztak a katolikus hívek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eredetileg tervezett időpontjában a szegedi Szent József-templomban.

Az eucharisztikus kongresszus eredeti időpontjára tervezett szentségimádást augusztus elején hirdették meg, és a hónap közepére már megtelt az idősávok kétharmada.

„Az volt a fontos számunkra, hogy valamiképpen továbbvigyük az előző három év készületét, amikor találkozókkal, imaalkalmakkal, a szentségimádás iskolájával és eucharisztikus lelkinappal igyekeztünk közelebb kerülni az Eucharisztiához. Mindez sok erőt öntött belénk. Úgy gondoltuk, nem mehetünk el tétlenül amellett a hét mellett, amely a NEK időpontja lett volna, ha nem szól közbe a világjárvány. Ki akartuk fejezni valahogyan, hogy itt vagyunk, és továbbra is készülünk az eseményre. Azt tapasztaltuk, hogy megmozdult Szeged, és megnyilvánult, hogy a hívekben ott él a vágy a szentségimádás iránt, megvan bennük az akarat, hogy találkozzanak a városba betért Jézussal" – fogalmazott Serfőző Levente.

Azt is elmondta, hogy ő a városért, „Szeged pünkösdjéért” imádkozott, mert szükség van a kegyelemre ahhoz, hogy a sok-sok közösség és lelkiségi mozgalom a kegyelem ajándékának köszönhetően képessé váljon az együtt gondolkodásra, az együttműködésre.

Az eseményről készített beszámolót teljes terjedelmében ITT olvashatod!

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: Lambert Attila