Üzenet a Vatikánból

2020. február 26.
„Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)

A böjti időszak egy lehetőség arra, hogy felkészüljünk Krisztus halálának és feltámadásának ünnepére - írta Ferenc pápa.

A húsvét titka keresztény hitünk alapja és lényege. Értelmet ad életünknek, megszabadít minket a földi pokoltól, attól, hogy az értelmetlenség mélyébe zuhanjunk.

Az életben mindig - de a böjti időszakban leginkább -, az imádság több mint kötelesség: egy dialógus, ami szívtől szívig, barát és barát között zajlik. Viszonzása Isten szeretetének, ami mindig megelőz és megsegít minket, megpuhítja a mi kemény szívünket.

A húsvéti titkot állítani az élet középpontjába azt jelenti, hogy együttérzéssel fordulunk a megfeszített Krisztus sebei felé, amelyek a mai napig is jelen vannak a világban – a háborúk ártatlan áldozataiban, az életellenes beavatkozásokban a meg nem születettektől egészen az idős emberekig, az erőszak számos megnyilvánulásában, a környezeti katasztrófákban, a föld javainak egyenlőtlen elosztásában, az emberkereskedelem minden formájában és a profit iránti csillapíthatatlan vágyban, ami nem más, mint bálványimádás.

Hagyjuk magunkat a pusztába vezetni, hogy meghallhassuk végre a vőlegény szavát! - olvasható Ferenc pápa üzenetében.

A teljes cikket itt olvashatjátok.