A XXI. századi rózsacsoda

2020. május 20.
„Telefonon keresztül tettek tanúságot. Hihetetlen volt.”

Minden május 10-én, egy anyák napi szentmisén kezdődött egy birmingham-i kápolnában, ami Irondale-ben található.

„Homíliám végén arra buzdítottam a híveket, hogy imádkozzák a rózsafüzért és elkötelezettségük jeleként küldjenek ide egy-egy szál rózsát.” - idézte fel Joseph Mary Wolfe atya, ferences rendi misszionárius, az EWTN (Örök Ige Televíziós Hálózat) katolikus tévécsatorna lelkésze.

Még aznap délután a csatorna nézői felhívták a környékbeli virágüzleteket, és virágot rendeltek. Volt, aki három szálat vett, de előfordult, hogy valaki több tucatot rendelt. Szinte minden virág rózsa volt.

Másnap John Paul Mary Zeller atya, szintén a katolikus csatorna ferences rendi misszionáriusa, megismételte az üzenetet homíliájában. „Joseph atya meggyújtotta a mécsest, én pedig benzint öntöttem rá." - mondta nevetve. „Így fogalmaztam:

Nem lenne csodálatos, ha minden rózsafüzér-imádság után egy-egy szál rózsát ajándékoznánk Miasszonyunknak, és megtöltenénk ezt a kápolnát virágokkal?"

A templom kápolnájában, a Fatimai Szűzanya szobra előtt most egy halom rózsa sorakozik, még a padlót is beteríti. A virágokat előszeretettel nevezik „Mária kertjének”.

A virágküldés egyszerű ötletnek indult a Szűzanya tiszteletére és a rózsafüzér-imádság ösztönzésére. Ám ez az egyszerű kezdeményezés meglepetésszerű áldássá vált a járvány által sújtott Birmingham-vidéki virágkereskedők számára.

Shirley Carmack így fogalmazott a trussville-i virágüzlet Facebook-oldalán: „Joseph atya felkérte az EWTN hűséges követőit, hogy küldjenek rózsát Szűz Máriának. Az ország minden államából érkeztek a hívások. Miután az üzlet zárva volt a járvány miatt, ez valódi áldást jelentett nekem és az alkalmazottaimnak. Ki tudjuk fizetni a számlákat, a béreket, mert Isten így kívánta a világtól”.

Minden megrendelés tartalmazott egy Máriának szóló üzenőkártyát. A megrendelők valójában többet tettek az üzletért a csokorrendelésnél. – „Velünk imádkoztak.” - mondta Carmack. – „Telefonon keresztül tettek tanúságot. Hihetetlen volt.”

Fotó és forrás: National Catholic Register

Fordította: Tóth Franciska