Szentmise és eucharisztikus, gyertyás körmenet

7. nap - szeptember 11., szombat
Időpont
-
Hozzáadás Google naptárhoz
Helyszín

Kossuth Lajos tér

1055 Budapest Magyarország

Nyelvek
Angol
Francia
Latin
Magyar
Német
Olasz
Spanyol
Kategória
Akadálymentesített
Igen
  • Főcelebráns: Erdő Péter bíboros
  • Záróáldás a Hősök terén
  • Zenei szolgálat: Váci Székesegyházi Kórusiskola Tanári Énekkara; Váci Székesegyház Cecília Kórusa; Honvédség Központi Fúvós Zenekara.

A szentmisén a Váci Székesegyházi Kórusiskola Tanári Énekkara és Szent Cecília Kórusa, valamint a Magyar Honvédség Központi Zenekara végzi a zenei szolgálatot. A kórusiskolát Varga László atya, egyházmegyei zeneigazgató, az iskola művészeti vezetője alapította.

A Szent Cecília Kórus, amely 1955 óta szolgálja énekével a váci püspöki katedrális liturgiáját, mára az ország egyik legmagasabb színvonalú és legnagyobb létszámú, Pro Urbe- és Nívó-díjjal jutalmazott kórusa.

A Magyar Honvédség Központi Zenekara a magyar katonazene egyik legnagyobb szakmai múlttal rendelkező fúvószenei együttese, amely képviseli a Magyar Honvédség kulturális értékeit, katonai hagyományait. A zenekar magas színvonalú szakmai munkájának bizonyítékai a hazai és külföldi állami, valamint katonai vezetők köszönetnyilvánításai és az általuk adományozott kitüntetések. Töretlen hagyomány és folyamatos megújulás harmonikus kettőssége jellemzi a zenekar több mint száztíz esztendős történetét. Repertoárja sokszínű, a hagyományos fúvószenétől a kortárs, modern zenén át a könnyűzenéig terjed. A zenekar karmestere Szabó Imre alezredes, karmester-helyettese Major András őrnagy.

A Kossuth téri szentmisén a Központi Zenekart vezényli Csizmadia Zsolt ezredes, MH főkarmester és Varga László karnagy, katolikus pap, kanonok.

Liturgikus füzet

(kattints a képre!)

Előadók