Aki megszelídítette a szökőárat

2019. június 29.
Eucharisztikus csodákról szóló sorozatunk második része

Kolumbia nyugati csücskében található Tumaco kikötővárosa. A Csendes-óceán veszi körbe és hidakkal összekötött, kis szigeteivel nyúlik egyre beljebb. Az 1906-os események emlékét őrizve, partjának egy részét úgy ismerik csak: a csodák tengerpartja.

Ugyanis akkortájt, heves szökőár rázta végig a Csendes- óceáni partvidéket, a kezdeti földrengések alól Tumaco városa sem volt kivétel. Pánik tört ki a helyi lakosok között, akik körmenetre kérték papjukat, Gerardo Larrondo atyát. A parton a víz elkezdett visszahúzódni, és hatalmas falat alkotott a várostól pár kilométerre. Az egész szigetet elnyelhette a hullámaival. Az atya berohant a templomba, és magához véve az Oltáriszentséget, a partra ment. A megrettent nép követte őt. Addigra a vízfal megtört és az áradat elindult Tumaco felé. Ha eléri a lakott partot, romba dönti a házakat. Larrondo atya, magasra tartva az ostyát, belegázolt a vízbe és keresztet vetett a közeledő hullámokra. Azok a mozdulatra megtorpantak, és visszafordultak. A cunami elhagyta a kikötővárost, és a tenger visszatért eredeti állapotába. A csodát követően a nép ünnepi körmenettel, hálaadó imádsággal vonult végig Tumaco utcáin.

A csoda világszerte elterjedt, ugyanis azon a napon, más kolumbiai partvidékeket teljesen elpusztított a vízözön. Tumaco a lakosok hitének és az Oltáriszentség kegyelmének köszönhetően megmenekült.

Fotó: Wikipedia

NEK Titkárság