Az Úr nem ment el, itt maradt

2021. szeptember 23.
Október 24-ig nézhető meg a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum közös tárlata, amelyet kedden nyitottak meg a budapesti Eucharisztikus világkongresszushoz kapcsolódóan.

A szabadtéri kiállítás központi témája az Eucharisztia, Vendégségben az Úr asztalánál. Babits Mihály az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszust a következő verssorokkal köszöntötte: „Az Úr nem ment el, itt maradt./ Őbelőle táplálkozunk./Óh különös, szent, nagy titok!”


Több mint 30 alkotó hív az Eucharisztia titkának megismerésére, az Úr asztalához. A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum közös tárlata október 24-ig várja az érdeklődőket (III. kerület, Budapest, Korona tér 1.). A szabadtéri kiállításra kerülő alkotásokat öttagú zsűri választotta ki.

A műalkotások között szerepel kollégánk, Oberfrank Luca munkája is, amelyet III. helyezéssel díjazott a szakmai grémium. A kiállítás kurátora Fazakas Réka művészettörténész. A múzeum külső falain elhelyezett alkotásokat október 24-ig nézhetjük meg.