Carlo Acutis öröksége

2020. október 15.
Az Eucharisztia és a jótékonyság felé fordította az emberek figyelmét életében és halála után is majd másfél évtizeddel Carlo Acutis, a szombaton boldoggá avatott tinédzser, akit Isten influenszereként is emlegetnek.

Carlo nagyon szerette az informatikát, az internet világát. Meglátta benne az eszközt, hogy közelebb vigye az Eucharisztiát az emberekhez. Ahogy megtalálta tinédzserként annak a lehetőségét is, hogyan tud segíteni a környezetében a rászorulókon. Megtakarított zsebpénzét arra használta fel, hogy a milánói hajléktalanokon segítsen. Ételt, hálózsákokat vásárolt nekik. Példája egyre többeket ösztönöz cselekvésre.

Étkezdét nyitnak a szegényeknek Carlo Acutis emlékére - hirdette ki Domenico Sorrentino, Assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadino püspöke a tinédzser boldoggá avatási szertartásának végén. Hozzátette, továbbá minden évben támogatnak egy-egy projektet a harmadik világban, amelynek keretében segítséget nyújtanak a szolidáris gazdaság feltételeinek megteremtéséhez.

A 15 évesen meghalt, szombaton boldoggá avatott olasz fiú, Carlo Acutis életét bemutató rendezvénysorozatot tartanak vasárnaptól Kazincbarcikán. Október 18-án a Szent Család-templomban ünnepi szentmisén adnak hálát Carlo Acutis boldoggá avatásáért. Majd a Don Bosco Sportközpont üvegfolyosóján Eucharisztikus csodák címmel nyílik kiállítás. A rendezvényről további részleteket itt olvashatsz.

Forrás és fotó: Vatican News, Magyar Kurír, NEK