Segítsünk Pió atyának! Változtassunk a világon!

2020. október 15.
Október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért.

Az elmúlt esztendőkben hazánk számos településén csatlakoztak az eseményhez.
Csatlakozzatok Ti is a NEK önkéntesek védőszentje, Pió atya ihlette kezdeményezéshez!

Az imafelhívás Venezuelából indult, 2005-ban a gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért és a mellettük lévő asszonyok érezték a Szűzanya jelenlétét. Az elmúlt 15 évben a fiatalok fohászának híre bejárta a világot és sok ország, így hazánk is bekapcsolódott a láncba. Az eseményt Szent Pió gondolata hívta életre, aki azt mondta: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Október, a Szűzanya és a rózsafüzér hónapja, ami még nagyobb hangsúlyt adhat a kezdeményezésnek. A fiatalok életében jelen lehet, helyet kaphat a hit a 21. században is. Nemcsak ez a világot összekapcsoló imafelhívás jelzi mindezt, hanem a múlt héten boldoggá avatott 15 éves Carlo Acutis élete is. Ki volt ő? Egy milánói farmeres srác, aki az internet és a világot beutazó kiállítása segítségével, kortársai millióival ismertette meg az Eucharisztiát, mutatta meg, hogy katolikusnak, Jézus barátjának lenni menő dolog.

Minden önkéntes anyukát, apukát, nagyszülőt mi is arra biztatunk, hogy osztozzon gyermekével, unokájával az imádkozás örömében és buzdítsa a fiatalokat az október kezdeményezéshez való csatlakozásra. Legyen meg az egymillió imádkozó gyermek!

A NEK Önkéntes Csapata szívesen fogadja véleményeteket, történeteiteket a kezdeményezéssel kapcsolatban. Amennyiben csatlakoztatok a kezdeményezéshez, családilag vagy egy közösség által, írjátok meg nekünk az onkentes@iec2020.hu e-mail címre!

A kezdeményezés részleteiről a Magyar Kurír oldalán tudtok bővebben olvasni: ITT
A Szükséget Szenvedő Egyház (ACN International) nemzetközi segélyszervezet kísérőlevelet írt az eseményhez, ami ITT olvasható.
A gyerekeknek szóló levél ITT érhető el.
A letölthető imádság ITT található.

Fotó/Forrás: Országos Lelkipásztori Intézet, Magyar Kurír