Dél-Erdély megmozdul

2021. augusztus 16.
Böjte Csaba az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöke mindenkit szeretettel hív a szeptember 5-12. között a budapesti világeseményre.

„Nagy-nagy szeretettel szeretném meghívni dél-erdélyi testvéreinket az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Ez egy olyan csúcsrendezvény, amit az egyház négyévente tart, és nemcsak a római katolikusokat hívják meg ilyenkor, hanem a világ keresztényeit” – így invitál mindenkit Böjte Csaba. Hozzáteszi: „Meghívást kapott a konstantinápolyi pátriárka, a libanoni maronita főpap, olyan neves személyiségek fognak előadásokat tartani, akiket talán hírből sem ismerünk.”

Elmegyünk Budapestre

Nagyon izgalmas lesz ez a hét, úgyhogy én mindenkinek ajánlom, hogy ha nem tud fizikailag részt venni, interneten is biztosan közre lesz adva ezeknek a nagyszerű főpapoknak, teológusoknak, szent embereknek az előadása, érdemes belehallgatni. De személyesen is részt lehet venni. A záró szentmisét maga Ferenc pápa fogja bemutatni, és ezért mi is a gyermekekkel, gyerekeink barátaival, támogatóival – de elvben mások is jöhetnek velünk – elmennénk Budapestre.

Nagy élmény lesz a fáklyás körmenet

Az útitervet is ismerteti Böjte Csaba: „Szeptember 10-én, pénteken indulnánk, a menetrendszeri vonatokhoz csatolnak majd külön vagonokat, melyekben 60-70 férőhely van. Így, ha jelentkeznek nálunk, megszervezzük, hogy kijussunk Budapestre. Úgy néz ki, hogy kaptunk ezer fő számára kollégiumi helyet. Tehát a szállás kipipálva. A vonatjegyet mindenki kifizeti. Szombat délután van egy szentmise, és Budapesten egy fáklyás körmenet, ami biztosan nagy élmény lesz, kigyalogolni a Hősök terére.

Tanévnyitó Ferenc pápával

Böjte Csaba hozzáteszi: „És vasárnap, a déli órákban lesz a pápai szentmise. Mondtam a gyerekeknek, hogy nem mindegy, ki tartja a tanévnyitó misét. Az, hogy Ferenc pápa celebrálja, legalább azt jelenti, hogy mindenkinek nyolcason fölül lesz az átlaga ebben a tanévben. Úgyhogy érdemes elmenni!” – biztat kedves humorával Böjte Csaba atya.

A táncfelkérés elfogadva

Hozzáteszi: ez egy felkérés a táncra a dél-erdélyiek irányába, és aki indíttatást érez magában a zarándoklatra, máris jelentkezhet a Szent Ferenc Alapítvány munkatársánál, Kacsó Katalinnál, a kkati26@yahoo.com villámpostacímen.
Akinek pedig unalmasnak tűnik a vonatozás (bár garantáltan nem lesz az!), kerékpárra is pattanhat.

Kerékpáron Budapestre

Főcze Bonaventúra testvér az idei FERBIT után újabb kerékpáros zarándoklatot hirdet. Ezúttal az Eucharisztikus Kongresszusra. Az indulás szeptember 7-én lesz Gyulafehérvárról, és Déva, illetve Szeged érintésével érkeznek meg a zarándokok Budapestre. Erre is jelentkezni lehet, a biciklistak@gmail.com címen.

Forrás és fotó: nyugatijelen.com, NEK