Egy cél, sok feladat

2021. május 31.
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezésébe valamennyi egyházmegye, így a Katonai Ordinariátus is bekapcsolódott.

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök arról beszélt, hogy a Magyar Honvédség a katolikus világeseményen a logisztikai, rendészeti, híradó kapcsolat biztosításának feladatain túl, zenei szolgálatot is végez.

„A rendezvény kezdete előtti szombaton a II. János Pál pápa téren tartják a nehéz sorban lévők ebédjét. A kongresszus kapcsán nagyon fontos leszögezni, hogy az Eucharisztia Jézus Krisztus teste és vére, a szentmise pedig mindig vendégség is. Ennek egyfajta leképezése lesz az, amikor Erdő Péter bíboros úr több száz, nehéz sorban lévő embert lát vendégül egy ebéddel” – mondta a katolikus tábori püspök. Berta Tibor hozzátette itt főként logisztikai feladatokat látnak majd el. A szeptember 11-i Kossuth téri szentmisén jelen lesznek a történelmi zászlók és három katonazenekar is. A tábori püspök azt mondta: „Bízom benne, hogy ehhez a szentmiséhez úgy is tud majd kapcsolódni a Magyar Honvédség, hogy az érdeklődő katonák, a katonai hagyományőrző szervezetek képviselőivel együtt egy külön szektorban ott lehetnek és innen vonulnának át a gyertyás körmenettel a Hősök terére.” A dandártábornok hozzáfűzte, terveik szerint az idei évben a hagyományos nemzeti katonai zarándoklatukat összekötik a bíboros által bemutatott szentmisével. A katolikus tábori püspök beszélt a Szentatya látogatásának jelentőségéről és arról is, hogy miért lényeges, hogy jelen legyünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

A Berta Tibor dandártábornokkal, katolikus tábori püspökkel készült beszélgetést teljes egészében elolvashatod, ehhez kattints IDE!

Forrás és fotó: honvedelem.hu